Диспут за неоторизирано плащане с Кредитна Карта

mantaman

Well-Known Member
В краят на януари имах една поръчка от онлайн магазина за 840 паунда - след месец и нещо оня ден от Пайпал (плащанията на магазина и с кредитни карти минават през Пайпал) получавам съобщение от Пейпал че купувачът е обявил че някой друг му е платил с картата и си иска парите от неговата банка която съответно си ги иска от Пайпал и те ми пишат следното.
Моля в 10 дневен срок представете какви документи имате за продажбата.
Приготвил съм да им изпратя снимки на данните от поръчката както и на бележката от Ройал Мейл с която съм платил и изпратил стоката с тракинг номер.
Когато регистрирах Пайпал ПРО акаунта добавих допълнително да плащам за предпазване от фрауд поръчки и други подобни щуротии.
Това което ме притеснява е че в писмото пише че компанията която е издала кредитната карта ще прецени кой крив кой прав и до тогава Пайпал щели да ми задържат парите в акаунта (което вече са и направили).

Има ли някой представа какво обикновено се случва в подобни случаи.

От: Диспут за неоторизирано плащане с Кредитна Карта

Обикновено решават в полза на купувача. И аз искам да ги сменя, но все още търся алтернатива...

Тук не става въпрос да решава Пайпал - Пайпал ще чака решението на Кредитната компания да реши дали да си вземе парите от мен или да ги плати тя - което е малко странно.
Би трябвало Пайпал като техен клиент от който папкат парички да ме защитят - и без това таксите са им ебати и дървото - май преждевременно ще ги напусна.

Не чакай да те защитят. В случая и те са посредник. В повечето случай решават в полза на купувача - те с това се и хвалят "за безопасно пазаруване".
А за алтернатива - на този етап нямат, за огромна жалост ... Поредният ш*бан монопол.

Пак уточнявам че тук не става въпрос за плащане с Пайпал - А с кредитна карта просто за агент съм избрал Пайпал - За получаването на плащания с кредитна карта могат да бъдат избрани десетки оператори.

Чудя се какво ще стане ако пренасоча плащанията на магазина към друг оператор докато се реши спора в момента в акаунта има само около 160 паунда които са задържали.
За да ме накарат да върна останалите пари ще трябва да ме съдят и да докажат че аз съм измамил собственика на кредитната карта - което не виждам как ще докажат.
Иначе им е много лесно решават взимат парите а пък ти ходи се жалвай в полицията че някой те е измамил.
За осемстотин паунда ще регистрирам още осем компании и всеки път като някой се опита да ме изпържи ще ги затварям.

бая пара е това...
аз избягвам да работя с пейпал и почти не го правя, само при покупки от сайтове които искат само с пей пал.
просто такива такси брулят тия, че направо ме боли сърцето и лявата топка и тя...

Пак уточнявам че тук не става въпрос за плащане с Пайпал - А с кредитна карта просто за агент съм избрал Пайпал - За получаването на плащания с кредитна карта могат да бъдат избрани десетки оператори.

Чудя се какво ще стане ако пренасоча плащанията на магазина към друг оператор докато се реши спора в момента в акаунта има само около 160 паунда които са задържали.
За да ме накарат да върна останалите пари ще трябва да ме съдят и да докажат че аз съм измамил собственика на кредитната карта - което не виждам как ще докажат.
Иначе им е много лесно решават взимат парите а пък ти ходи се жалвай в полицията че някой те е измамил.
За осемстотин паунда ще регистрирам още осем компании и всеки път като някой се опита да ме изпържи ще ги затварям.

Това ти казвам - Пейпал са посредник и зависят от оператора на картата, затова искат да ти задържат парите. Иначе ще трябва те да ги плащат ;/

Само за тази поръчка са лапнали 28 паунда - ебати комисионната ебати чудото
От доста време се канех да ги сменя ама това май ще ускори процеса - гледам има и други фирми дето предлагат приемане на плащане с кредитни карти и при тях е 20 паунда на месец такса обаче тя включва 300 транзакции фрии без комисион.
Пайпала си лапат по 20 паунда на месец и отделно от всяка транзакция лапат по 3.4%

Като за начало отрязах на сайта системата за плащанията - тия дни ще работи като музей гледат без да пипат :)
След това ще прехвърля към друга компания и няма да приемам плащания с Пайпал само с кредитни карти - докато не видя какво ще решат.

Маверик е дребна душица....

До колкото си спомням наскоро беше пуснал тема че са му блокирали към 1800 долара в Пайпал щото клиентите му правели рефаунд - нали се сещате че за да се стигне до там доста хора са изревали.

Така че просто си следете нещата когато работите с него

Моя случай беше същия. Когато се случи на друг е лесно да обвиняваш, но когато е на теб не е никак приятно. Аз не съм лош човек и няма да злорадствам както ти правиш, а ще ти пожелая нещата да се изяснят и да се отсъди в полза на този който трябва.

В Европата има закон, който гарантира на купувача, извършил покупка на стока извън търговски обект (както е в твоя случай) да се откаже от сделката без да е длъжен да посочва мотив. Провери си за съответната страна до колко дни след покупката е в сила това право. Минимумът дни, според този закон са 10, но в някои случаи може да се стигне и до 30. Зависи и от това кой и при какви условия е издал кредитната карта. Например аз имам Виза и Мастер (издадени в Европа) и на двете срока за отказ ми е 10 дни, при просрочване мога да си получа парите обратно само със съгласието на този, от когото съм пазарувала.

Маверик дребна душицо - Кой случай е бил същият - имал си клиент на който си направил услуга за 1800$ и след това клиентът ти е заявил че му е открадната картата и че не е направил поръчката той.
Или си излъгал стотина човека с по 18 долара както ме излъга мен след което те са писнали в Пайпал и са ти задържали сумата.

Кое точно от цялата история ти се стори да е същото - дали за тези услуги които си извършил имаш официален документ - какъвто е товарителницата на Ройал Мейл. За плащания с кредитни карти ли ставаше въпрос в твоят случай - Казуса от кой се решаваше в твоят случай.

Кажи ми поне едно нещо от всичките тези неща дето ти се е сторило същото ???

Единствената прилика между двата случая е че в текста се споменава името на Пейпал.

Имаш червена реп. от мен защото почваш да ме дразниш.

Тези $1800 бяха преведени от един човек на няколко вноски за ваучери. Платил е с карта и от ПП ми писаха да дам инфо за поръчката. В крайна сметка ми казаха, че банката е отсъдила в негова полза и ме таксуваха допълнителна такса.

Аз няма да ти дам червен реп просто като се прибера някой път ако ми остане време ще мина да те видя какво правиш щото си симпатяга

Горе