Този, който ти го е обяснявал малко са му остарели знанията. Нямам голям смисъл от директориите последно време. Освен големите, които се водят авторитет в Google и другите търсачки. Останах и такива все още. Но за жалост всичко друго е излишно - просто нисък авторитет, минаващ даже в графата безполезни уеб ресурси. И като се замислиш - това да едни сайтове държащи линкове и рекламни карета. В тях може да има както много известни сайтове, така и пълна плява.
В интерес на истината, още чета по технически задания подобни глупости - в секцията SEO (или оптимизация за търсачки), че е нужно Изпълнителя да регистрира сайта в търсачките, както и в всички БГ директории. Което не знам защо още го пишат, не ми се вярва да преписваш технически задания от 2002 година, но явно го правят, за да не измислят нещо ново. И е редно тия технически задания да не се пишат от хора, които не може да си оправят пощата в АБВ, а от технически лица, защото ще се представя пред такива. Да, с малко по-прост език, за да стане разбираемо за всички (с дефиниции, легенди и др.).
Чел съм какво ли не, и честно казано съм питал за някои неща. Дори за повечето.