Докога смятате, че ще съществуват Text Based сайтове и настоящия формат на Google

Lezz

Member
Докога смятате, че ще съществуват Text Based сайтове и настоящият формат на Google?

Нарочно съм я пуснал темата в този под форум!

Да речем, че имаме 3-4 ниши с low to medium конкуренция на Английски и Български език и може с качествен content и тук-там някой линк да сме у топа след 12-18 месеца.

Дали след 5 години няма да съжаляваме, че сме инвестирали време във нещо, което залязва (Евентуално)?

Тоя Voice Search няма ли да утепе цялата схема с топ 10 в Гугъла, при положение, че то най-вероятно ще чете rich snippet-а тъпия робот, а другите под нещо ще духат супата.

Какво мислите?

Инвестицията в "Информационен сайт" на някаква тематика заслужава ли си ако погледнем нещата в период 5-8 години?
 
Последно редактирано:
Voice search-a какво променя в цялата работа? Че превеждането на "езика" на гугъл няма да е от написан текст, а от глас? Алгоритмите им ще работят по същият начин, само входът им е друг. Е, входа ще има някакви екстри - моментално ще разбира мъж/жена, спокоен/възбуден и др. такива, но общо взето до там.
И това не вярвам да се разпространи ЧАК толкова, че да утрепе стандартното търсене. Дори да елиминират техническият проблем с околните шумове, който в шумна среда въобще не е лесен за решаване! В градският транспорт, в училище (да не забравяме кои са heavy users), а често и на работа не е реалистично да се говори по много, нито пък да се стои със слушалки постоянно.
 

Горе