От: Доларът пада яко!
Засега работата е стабилна... От два дни доларът мърда с някакви хилядни и е закован на 1.379 лева за долар. Честно казано сега наистина е моментът за яки инвестиции... Не знам дали помните, но миналото лято имаше подобен спад и то доста дълготраен - 1.50, 1.40, 1.35, 1.32, 1.25, 1.23... 1.23 лева за долар беше най-ниската стойност миналата година, около средата на Юли месец. Помня го много добре, тъй като си бях купил един телефон от Amazon.com и парите направо бяха смешни. Почти сигурен съм, че и това лято ще стане така - поне натам е тръгнало. Но дали пък няма да направят точно обратното? Много интересна е работата. Колкото за спора евро=долар , съм съгласен с
trader - за чий хуй американеца ще си сменя доларите за евро? Да не би да е по-гъзарско? Освен че са сребролюбци, американците са и себелюбци, тъй че на тях въобще не им пука за курса долар спрямо евро. Нали където и да отидат в света, все могат да плащат с
щатски долари?
А иначе за кризата - ЕС може и да изгуби много пари (вече губи), но те там пак ще са по-добре, тъй като едва ли ще им отрежат заплатите, а цените на почти всичко вече падат! Който има пари в момента така ще се налапа и толкоз ще намаже, че не е истина! И докато в Америка и Европейският запад цените падат, за да може хората да не се плашат от кризата, то в нашата мила България спекулантите не спят - цените се вдигат успоредно с нарастването на процента безработица (който можел да стигне 12-14% до края на годината, ако не се лъжа; справка - за момента е 4-5% ...), лихвите на кредитите скачат (вместо да спадат) и въобще абсолютно нищо не спада!! Дори техниката, която купуват вече почти на половин цена и нея си я държат за същите пари! Ако кризата продължи повече от една-две години, нашата икономика ще се срине, абсолютно сигурен съм в това... Директно си минаваме не в третият, ми в четвъртият свят - безработицата ще стигне 20-30%, хората няма да имат пари за хляб, банките ще им изземват имотите и така... Ако новото правителство не направи добър план за спасение, ние сме си просто загинали... Затова отивайте да гласувате и да дойде някой друг на власт, та да видим какво ще направи!!! Че тия комунисти и догановци почти 20 години вече, как не се наядоха мама им даеба...