От: Домейн .сом - 5лв .....
А и какво знчи по-сериозна фирма....
По горе казах нещо за държавата, не за фирмата ("фирма в някоя по-сериозна държава"). Ако продаваш домейните с касов бон (т.е. анонимно) и предупреждаваш клиентите да си преместят домейните при проблем услугата ти няма да е по-лоша от тази на популярните доставчици на такива услуги.
Ако обаче ползваш PayPal или ePay могат да те задължат да дадеш информация за това кой е платил и после да тълкуват това както си искат (може да кажат, че този, който е платил е собственик на домейна и т.н. дори и фирмата ти да не го твърди). Затова най-добре собственика на домейна да си го плаща, а не още един прекупвач по веригата (който би могъл да предлага домейна в пакет с други услуги, което е много удобно за клиента и е обичайна практика).
годадди като иска паспроти сканирани и клуб щтуротии, да не мислите че това е нещо реално ....?
GoDaddy ги знаем (ако някой не знае да посети този сайт:
GoDaddy Scam). Аз си оставих само един домейн в акаунта си там, защото ме мързи да го трансферирам.
Със сигурност никоя Българска институция няма да и даде достъп до конфиденциални данни, правят го за да се правят на интересни.
Не виждам какво спира държавните служители да продават конфиденциална информация. Това, че изтича информация не си го измислям - казват го по новините сравнително често.
Бтв ако говорим за свобода - в БГ е доста свободно в момента, ако си в УСА, идват която и да е агенция и без никакви доказателства под шапката на Патриотик Акт над Хомелан секюрити ти събират всичко...... а тука може да се разбравяш яко и да искаш някакви доказателства и етц.
Спокойно, скоро и в България ще дойдат "патриотичните" закони. Въпрос на време е. Като знам
какви сме овце още се чудя защо не са ги приели. В същност закона за електронната търговия (да се налага да си слагаш личните данни на сайта, независимо дали извършваш електронна търговия наистина или не) е стъпка в тази посока.
Преди време имаше идея плащанията да стават само с банкова карта или друг начин, по който се идентифицира клиента. Въпрос на време е пак да го предложат
и приемат. Тогава няма да може да си купиш даже храна анонимно.
Очаквайте скоро и лайноанализатори: