Домейн с редирект към друг

penev75

Member
Имам домейна OnlineWeightLoss.info. Тъй като името е малко дългичко съм решил сега да си купя някое по кратичко. Но до сега вече 3 седмици активно съм работил по оптимизацията на този сайт и популяризирането му чрез различни методи. Вече Google започва да го показва на позиции под 500 за ключовите ми думи. Въпросът ми е ако направя втори по кратък домейн с 301 redirect дали това може да се отрази негативно на SEO-то на сайта. Новия домейн няма ли да се брои за дублирано съдържание на оригиналния? Въобще да правя ли тези манипулации или да си остана с това дълго име на домейна.

В Google Analytics забелязвам че повечето ми посетители са реферали и почти нямам директен трафик.

Ще му прехвърлиш част със сигурност няма да има дупликеит контент старият сайт ще се прелее в новия поне на теория ( губиш само тръст ранка на стария домеин но в твоя случай това не е чак толкова фатално)

От: Домейн с редирект към друг

Аз с редирект към нов деомйн загубих много то СЕО-то, от 1ва страница на най-ключовата ми дума, се появих за 7ма страница

От: Домейн с редирект към друг

Домейна ти е keyword rich , запази го така ,нищо че е .info

остаряхме и онлаин :) какво стана с този сайт като гледам си го поддържаш. Ако имаш желание сподели за новите във форума 2 години по късно доволен ли си от развитието на този проект :)

onlineweightloss.info - 2 години по-късно

Развивам го този сайт вече 2 години. Първите няколко месеца сайта беше на Joomla. Въвеждах всичко ръчно, като още от тогава имах идея някога сайта да стане за афилиейт продукти. Това, така и не стана до момента - къде от липса на време, къде от мързел. И така след наколко месеца на Joomla реших и започнах сайта от нулата на Wordpress. Купих му rewrite плъгин, който пренаписва статиите, като заменя буквите с техните кодове, сложих WP-O-Matic и така сайта тръгна на автоматика и върви вече повече от година. През това време съм имал единствено няколко забележки за нечетимо съдържание, както и обвинение, че рекламирам забранения продукт Phentamine. Сайта се монетизира от TLA и AdSense. За 2 години приходите общо до момента от всичко са около: 500-600$, което не е никак малко, като се има в предвид, че разходите са около 70 лв на година и сайта върви на автоматика.

Бъдещите ми планове за този сайт са да се превърне в афилиейт на продуктите на MoreNiche, като ще се опитам да спечеля от трафика, който има в момента - около 200 - 300 уникални на ден.

Между другото нямам опит в афилиейт маркетинга, така че ако не съм подбрал правилно MoreNiche - моля да бъда корегиран :)

Горе