От: Домейн с тире или .eu?
Благодаря за добрите думи!
Отностно тирето можеш да погледнеш тази тема:
Код:
predpriemach.com/showthread.php?t=4946
В нея е разгледана темата за тирето и то от доста гледни точки. В най-общи линии става ясно, че тирето не оказва съществено влияние върху класирането на сайта в търсачките. Има далеч по-важни неща, които, ако бъдат направени, осигуряват добро класиране.
Естествено, първата стъпка в SEO-то на един сайт е неговото име. В темата се споменава за Докиментацията на чичо Г. и, че в нея е споменато, че за търсачката е по-лесно да чете думите в домейна, когато са отделени с тире. Доколко това е ефективно ... не мога да кажа.
От всичко казано до тук следва, че тирето ти е НАЙ-МАЛКИЯ ПРОБЛЕМ.
Сега да поговорим малко за името на сайта.
Ако използваш досега избраните думи се получава следното:
+ ForestProtection.eu - 19 симовола (вкл. и .) ; 18 символа (без .)
+ ForestProtection.info - 21 симовала (вкл. .) ; 20 симовала (без .)
+ Forest-Protection.com - 21 симовала (вкл. .) ; 20 симовала (без .)
При всеки един от горните случаи се въртиш около 18-20 символа.
В предния си пост споменах за съкращаване на името, но тъй като не успях да измисля удачно съкращение смятам да ти предложа следния вариант:
1.Ако напишеш в
думата
Forest, ще ти излязат достатъчен борй думи, които са синоними на тази дума. Според мен, най-удачния синоним за твоята цел е
"WOODS"
2.Ако напишеш в
думата
Protection, ще ти излязат достатъчен борй думи, които са синоними на тази дума. Според мен, най-удачния синоним за твоята цел е
"GUARD"
След като направих своя избор на синоними реших да образувам отново словосъчетание за домейн. Ето какво се получи:
+ woodsguard.com/.net/.org - 14 симовола (вкл. и точката) ; 13 символа (без .) *Всички за момента са свободни
+ woodsguard.info - 16 симовола (вкл. и .) ; 15 символа (без .)
+ woodsguard.eu - 13 симовола (вкл. и .) ; 12 символа (без .)
Мисля, че сам можеш да сметнеш символите с тирета и без тирета...
Това са моите предложения за момента. Постарах се, да запазя смисъла на първоначалния ти домейн
Можеш да си направиш колкото желаеш комбинации
Отново ти пожелавам УСПЕХ,
Борисов