Те са прекрасни, но за офис са малко тегави. Да не говорим, че наши т.нар. компютърни форми все по-рядко се замислят да пуснат версии и за тези операционни системи. Бате, сега ще ти кажа относно тези софтуери. Много са готини и са супер, но на мен електронния ми подпис минава само през IE, опитах се с FF през линукс, стана 2-3 пъти и после нищо. Продължавам, знам, че доста хора тачат Джимпа (това, което е като Фотошоп), но не е същото. Като започнем от шрифтовете и стигнем до някоя друга фунционалност. Видях го на практика това.
А, да, и един скапан принтер на HP, който е Wi-fi също така - тръгна, но после отказа да работи с Линукските машини. Малко е тежко, но пак не е болка за умиране, все един Windows може да се закупи там.
Драма е за повечето фирми, да не говорим, че всеки средносзтатистически служител е свикнал да работи с Windows, който ни го набиват като програма №1 още от даскало. Но да ви кажа честно, не знам защо пискат хората, просто си е програма като програма. Да, новите неща стряскат, но все пак искаш не искаш - свикваш. Аз съм си с Линукс от доста време насам и съм мега доволен, но ако ще си купувам лаптоп, този път ще гледам да е с легален Windows, не за друго, а защото да си върша някой неща с тукашните програми. Но определено, ще е Опен Офис.
И определено съм против това някаква фирма да се възползва от безплатно легален софт, за който реално трябва да се плати. Но го има и момента, в който тази фирма дава работни места на хора, за който скапаната държава няма да си мръдне пръста, но ще си иска осигуровките и данъците. Айде сега да видим колко данък ще платят хората от 0.
Да не говорим за осигуровките, които по всякакви параграфи не са оправдани. Мисля, че можеха да минат с едно предложение и да се корегират, защото щом толкова години държи 50 човека, може собственика да не си купува този месец сапаре в БИАТ, а да вземе на бизнеси малко активи. За това тук не може да се съди нито едното, нито другото.
Просто ситуацията както и да се погледне, от който и ъгъл, все има правилна страна, това е благодарение и на нашата управа така.