webstil
Well-Known Member
Здравейте, колеги, ходих вчера да си оползотворя разни подаръчни ваучери останали и имах един за парфюмерия дето знам, че е по-скъпа, но така или иначе трябва да го изхабя. Отивам в магазин на центъра в София, след голямо мирисане си харесах един парфюм и си го взех - 185 лв., ваучера ми беше за 150. И викам да видя после колко съм дал отгоре горе-долу, понеже знам че тези са скъпи и почти никой не влиза там като очаквах да го видя в нета с 50-60 лв. надолу. Но не, намерих го в известен сайт, от който съм поръчвал преди и са им оригинални нещата, в момента имат промоция не на този, а на почти всички парфюми и познайте - 60 лв. Тоест 3 пъти по-ниска цена. И това ме води към размисли и по-точно, аджеба как го правят? Няма да казвам името на сайта, но те са 2-3 такива в БГ, тези са румънци или поне оттам пращат за БГ, но не мога да хвана логиката, има ли някой, който да се е занимавал с продажба на парфюми и да даде някакви насоки?
Просто ми стана много любопитно, как успяват да продадат оригинален парфюм на три пъти по-ниска цена? Оргомен обем поръчки ли имат, големи са надценките и те договарят по-ниски цени ли как? Още повече става въпрос за много известна марка, щом го пускат за 60 лв., то излиза че трябва да струва 30-40 лв. сиг, не знам колко са им горниците. Някой има ли идея
П.П. Да кажа, че си имат магазин и в мола, тоест не са ментета, не биха си позволили, а и с такива марки бързо ще ги хванат. Икономически се чудя как успяват да предложат такава ниска цена. Може би икономия от мащаба, тъй като сайта продава май в цяла Европа...
Просто ми стана много любопитно, как успяват да продадат оригинален парфюм на три пъти по-ниска цена? Оргомен обем поръчки ли имат, големи са надценките и те договарят по-ниски цени ли как? Още повече става въпрос за много известна марка, щом го пускат за 60 лв., то излиза че трябва да струва 30-40 лв. сиг, не знам колко са им горниците. Някой има ли идея
П.П. Да кажа, че си имат магазин и в мола, тоест не са ментета, не биха си позволили, а и с такива марки бързо ще ги хванат. Икономически се чудя как успяват да предложат такава ниска цена. Може би икономия от мащаба, тъй като сайта продава май в цяла Европа...