Евтин бензин до изборите

От: От: Евтин бензин до изборите

WORLD ти добре така селективно си избираш по скъпите, аз пък ти давам за справка че има и по евтино от БГ(че да е обективна картинката) http://www.energy.eu/ А като почнеш да проучаваш въпроса относно производствени разходи и сформиране на цени - спрямо данъци, акцизи и тн дай ми една съпоствка до какво умозаключение си стигнал. А да и направи една стредна притеглена, и виж цената на бензина ни дали е като средните европейски страни, щото така като гледам цените са ни точно средни :)
 
Последно редактирано:
От: Евтин бензин до изборите

Цените ще растът, ЛУКойл пак ще са монополист, Бойко ще си ни управлява, а ние ще си спориме все така по форомути и ще се опитваме да се убедиме ,че сме най-хубавата държава за живеене не в европа а в света.

ПП: може и да сте прави, ама за 2/100 от българите и 100/100 отромите.
 
От: Евтин бензин до изборите

Ако от чужбина можеше да се доставя по евтино гориво Лукойл щеше да има пазарен дял само колкото на неговите бензиностанции. Ценита на горивата които обявяват от Лукойл съм сигурен че се определят не толкова от цената на петрола колкото от това каква е цената на едро в околните рафинерии след което цена я коригират така че на фирмите да не им е изгодно да внасят от там.
А пък при цените на дребно всички бензиностанции се ръководят от цената обявена на сайта на Лукойл като по този начин не си правят дъмпинг и дори да са успели да докопат по евтино гориво не свалят цените а просто реализират по голяма печалба за това написах че на пазарен принцип няма да паднат цените.
 
От: Евтин бензин до изборите

Незнам в кой свят живея и кви са акцизите и данъците тук и там, но това е резултата за краиния потребител, като теб и мен.

Я обяснете тоя феномен тогава:

петрола поскъпва рязко - бензина поскъпва рязко - 1 към 1
петрола се срива обратно - бензина пада с 1-2 стинки - говорим за 10ина пъти разлика в поевтинаване на потрола / поевтиняване на бензина

Как става тая работа?

Ако следиш малко цените на бензина няма да мислиш, че се определяли от свободния пазар. Не само, че си ги пишат както искат искат, ами най-демонстративно се гъбаркат с държавата. Просто трябва да заиграят шамарите, а до тоя момент нямаше политици с топки, които да се осмелят да ги настъпят.
 
От: Евтин бензин до изборите

Цените трудно биха растяли, Лукойл не се знае до кога ще в Бг монополист, Бойко могат да го свалят с някой вот на недоверие, много гадения и предположения, но страната ни е доста хубава за живеeне, ако мислиш обратното иди в Африка, Бразилия, Китай, Русия и т.н.
 
От: Евтин бензин до изборите

Манта Лукойл внася директно, износ от Русия. Тя и оно не си мърда за чужд внос. Аз това исках да кажа на онзи дето се изказа супер обектвино за икон. война с Русия. Това с безиностанницте е при условие, че Лукойл още имат лиценз а сега нямат, сега ще видим какви ще са принципите.

А проблема не е че се внася от някъде, проблема е че картелно се държат виоски цени. Аз по-рано обесних кви са разликите 2008 и сега, и силно се надявам цените да се определят спрямо свободния пазар.

П.С. Другият варинат е лукойл е принуден да внася от вън както е сега, и пак се разбират бензинонастанциите да пазаят еднакви цени, но тука имаме една променлива - резерва ще ги сваля.
 
Последно редактирано:
От: Евтин бензин до изборите

А и това, че цените в БГ и ЕС са подобни не значи нищо - те тука пак могат да си надуват печалбите, при същите цени като разреждат бензина. А тука той е пълен шит.

Мене наскоро ми се изскубнаха два от цилиндрите и тогава много ясно се усеща разликата в бензина :D Уж чист 95 слагам, ама от някои бензиностанции изобщо не палеше :)
 
От: Евтин бензин до изборите

Агейнст а не мислиш ли че точно държавите от ЕС могат да имат пръст в поскъпването на горивата. Като се има в предвид че цените в цяла Европа са идентични значи нещата не опират само до Лукойла (те просто в нашият случай крият данък печалба)
Една четвърт от държавните приходи са от данъци и акцизи свързани с горивата. Колкото е по висока цената на горивата толкова са по високи внесените данъци и акцизи. Ако накрая платят и данък печалба чиста работа следиш една фирма да не те лъже и не се занимаваш с глупости да дебнеш един милион фирми от дребният бизнес дето едвам оцеляват

ПП
Блекаут значи все пак стигна до извода - бензина ще е евтин до момента в който е на разположение резерва.
Колкото до Лукойл те няма да внасят горива, предполагам че ще си внесат накуп акциза за горивата в складовете и ще си точат от там - вероятно ще им е доста по изгодно от колкото да внасят
 
Последно редактирано:
От: От: Евтин бензин до изборите

България има нужда от суровините на руските енергийни гиганти,така както едно бебе има нужда от майчина грижа:)

Гошо Тарабата: "Дружбата със СССР е тъй жизнено необходима като слънцето и въздуха за всяко живо същество".

Ало хоминтерна тука не е Бузлуджа ма, от както ви запалиха петолъчката много отворено го раздавате. Внимавайте да не изгасне преждевременно а и вие покрай нея !!!
 
От: Евтин бензин до изборите

Аз съм стигнал до няколко извода, просто не знам по кой модел ще се приложат. Ако е по пазарен принцип, на който се надавам и след изборите може да спада при равни други условия. Ако се запази статуктвото както е сега след резерва ще се вдига. Но трябва им обосновка за това все пак. Просто е прекалено рано да се вадят заключение много са променливите. А за Европа да съгласен съм че се определят - те най-вече определят акцизите. На мен хич не ми пука, че цените са ни като европйските стига да са в ковергенция с тях, Но когато ценита в ЕС падат в БГ не падат, сериозно си намирисва. Нито заплатанити ни са големи, че цената да е висока, нито инфлацията е висока нито нищо - гаден монопол това е.

Не знам колко им е запаса на Лукойл, те хубаво ще си платят акциза и данъка, ама като свърши после пак ще се наложи да внасят.

Проблема, е че горивото минва и през няколко прекупвача и те си слагат надценка.
 

Горе