Нека и аз да изкажа мнение, защото следя обстановката от години и протестите ми се виждат безсмислени и ще обясня с няколко въпроса защо.
Вариант 1: Борисов подава оставка, идват избори, отново избираме между ББ, БСП, ДПС, Да България, Цветанов и вече новия на сцената - Слави. Какво се случва? ББ, БСП и Да, България/ЦвЦв се коалират и избутват Слави в ъгъла.
Вариант 2: Борисов не подава оставка и се случва сценария от Вариант 1, но догодина.
Държавния апарат е много добре смазана машина, която позволява на партиите, които управляват през целия преход да се самоизбират чрез купен, корпоративен и фалшифициран вот. Въпросните партии колкото и да се мразят и хулят - гарантирано ще се обединят след изборите, за да притиснат Слави и да не му дават възможност за каквито и да е промени. Той ще си внася всякакви промени, а те ще ги отхвърлят или ще ги протакват във времето, ще ги заглушават медийно и тн.
Има само един единствен вариант за промяна и той е масата да излезе и да гласува. При сегашната конфигурация - най-добре е за Слави и да се надяват наистина на промяна. Ако спечели и има над 51% депутати, ще може наистина да прави промени, в противен случай не виждам как ще се получат нещата. И това е, ако приемем, че е момина сълза.
Иначе на протестите ги гледам - протестирали, за да свалят Бойко, за да изринели #хунтата, за ново начало... слушам ги тия глупости и наистина не мога да разбера толкова ли са наивни хората или са глупави... не знам.