pa_lta
Well-Known Member
Преди малко повече от един месец от офис на Еконт се праща пратка до Великобритания - в БГ никакви ядове, стига до партньора им Hermes в UK на 02.11.2015г и после - бяла тишина. Операторите на Еконт отговарят заучено - "не можем да Ви дадем повече инфо освен това, което виждате по проследяването - пратката е някъде (не пише къде) в UK, можем да предадем да ви се обадят или ако искате да Ви свържем с международния ни отдел" и след положителен отговор от моя страна - линията прекъсва. При молба за номер, който аз да набера на въпросния отдел ми се отговаря - не може да бъде предоставен такъв. И това почти цял месец (едва ли има смисъл да посочвам, че нито с мен като получател, нито с изпращача някой се е свързал). Опитах и с въпросните Hermes да се свържа и те отказаха да ми дадат инфо и ме пратиха при партньора им - Еконт, който логично носи отговорност за пратката.
Въпроса е какво да правя - да завеждам рекламация и да чакам от к*рва запис - 100% ще извъртят нещата какво е имало в пратката и колко е струвала, независимо от фактурите, които могат да им бъдат предоставени, да ги съдя за 1000 лв. ми се струва смешно - разходи за адвокати, такси и т.н., "Господарите" - хм, при всички случаи има и други като мен, но не съм сигурен в резултата, КЗП не съм сигурен как ще погледнат на нещата и колко присърце биха ги взели???
Иначе явно имат сериозни търкания с Hermes, че от 15.11 спряха да приемат пратки за доста държави в това число и UK.
П.П. Защо пратих с тях ли - това е въпрос за 1000 лв. иначе исках да видя от 3 компании как ще се получат нещата - е, ми видях - другите дойдоха почти безпроблемно, а уж най-голямата куриерска компания в БГ се издъни.
Въпроса е какво да правя - да завеждам рекламация и да чакам от к*рва запис - 100% ще извъртят нещата какво е имало в пратката и колко е струвала, независимо от фактурите, които могат да им бъдат предоставени, да ги съдя за 1000 лв. ми се струва смешно - разходи за адвокати, такси и т.н., "Господарите" - хм, при всички случаи има и други като мен, но не съм сигурен в резултата, КЗП не съм сигурен как ще погледнат на нещата и колко присърце биха ги взели???
Иначе явно имат сериозни търкания с Hermes, че от 15.11 спряха да приемат пратки за доста държави в това число и UK.
П.П. Защо пратих с тях ли - това е въпрос за 1000 лв. иначе исках да видя от 3 компании как ще се получат нещата - е, ми видях - другите дойдоха почти безпроблемно, а уж най-голямата куриерска компания в БГ се издъни.