От: От: Експеримент свързна с фин. култура на БГ или защо тя е толкова ниска!
За всички платени комунета, както и за всички жени, които още не са разбрали за какво пуснах тази тема:
Въпросът е принципен ще избереш ли еднократно някой да ти задоволяване нуждата в случаят на пари или ще избереш пътя, който ти сам ще задоволяващ тази нужда като впрегнеш парите да работят за теб, а не ти да работиш за тях.
Дали ще избереш малкото сега, вместо голямо в бъдеще ...
Също така тема е пуснах за инициативността да поемеш по този път.
Също така целях да се включат и тези, които са решили да вървят по този път - как са поели риска към нещо ново и поели са инциативността и са създали нещо, което им се отплаща за жертвите, които са направили.
Писах, именно защото масата не иска да поеме по този път и делегира това на други. Масово всички работят за сбъдване на нечии други мечти или цели, но не за своите, за това сме и на това положение - познавам много хора, които без да се замислят ще вземат кредити и ще си работят на мизерната работа, но няма да си разкрият потенциала и това са много хора. И накрая за капак винят другите за личните си неуспехи.
Явно целях нещо по интересно да излезе, а вие го превърнахте че видиш ли книгите нищо не могат те научат, да черпиш от чужд опит не може и като цяло изкрахте клипа, че води към измами. Чудно ми е толкова ли не ви дойде малко повече на акъл, що го пуснах тази тема .....
Ако още не сте разбрали то тогава се сетете за приказката с рибата и риболова, който пак го дадох по горе.
П.С. В случаят финансите са едно от измереният на това, което целях да стане като разговор в тази тема, но уви.
Да, разбрах ти мисълта, но аз примерно бих преиначил темата със следния отправен въпрос - "Защо парите станаха най-важното нещо на планетата Земя?"
И ако се разгърна мога да напиша 120 страници, примерно! Но кой ще ме чете?
Затова с две думи и съвсем накъсано:
Защо основна ценност се превърнаха парите, вещите, тяхното печелене и трупане?
Има милиони книги, ключови професии, курсове, стратегии и какво ли не, за да "те научат на финансова култура", "как да пребориш конкуренцията",
"как да преуспееш", "как ...." .
А къде остава любовта, взаимопомощта, елементарната човещина?
Това освен най-близките някой предлага ли ти го?
Някой беше пуснал тема за "Ценностите"?
Какви ценности? Всичко е пари! Имаш ли ги можеш да си купиш и любов и уважение и слава и качества и минало и биография и каквото си поискаш.
Нямаш ли ги ....само Бог би те оценил, а за останалия свят си Господин Никой.
Проблема е, че не това е целта на еволюцията и на пребиваването ни на тази Земя - говоря за службогонството, кариеризма, трупането на пари и вещи, мачкането на конкуренцията,
за да докажеш, че си по по най! Това е много в страни от пътя ни и ни води директно в пропастта.
Лошото е, че късно го осъзнаваме, понякога чак на смъртния одър, но по-добре късно отколкото никога.
Щастливи са тези хора, които проглеждат сравнително рано и водят наистина полезен за обществото живот ....без пари, слава и съблазни.
Това, че го казвам, не значи, че съм от тях. Напротив и аз съм в кюпа на материалното заслепение и вечното отлагане.
Не е достатъчно да прозреш кое е правилното, трябва да положиш огромни усилия и да действаш срещу общоприетите догми, норми и безумие.
Това вече е истинската революция!