От: Re: Забрана за копиране
Значи ти ще ползваш копирайтнати снимки от други сайтове, а не искаш да се копира от твоя? Wow... >.>
Не, не съм казал такова нещо :lol: Няма да спирам никой да копира от моя сайт. Идеята ми е, че посетителите ще вкарват съдържание (основно картинки), по-голямата част от което са взели от други сайтове. Та има 2 варианта да стане това:
- да вкарват картинките
само чрез линк към страницата-източник, от която ги взиамат - по този начин в моя сайт винаги ще има беклинк към (предполагаемия) автор на картинката. Недостатъкът е, че човек не може да вкара своя, авторска картинка, която не е публикувал на сървър. А също не може да сложи и картинка от страница, до която се стига само чрез Login
- да вкарват картинките
само с Upload от компютъра им - по този начин аз един вид отказвам да нося всякаква отговорност, тъй като не мога да контролирам от къде посетителите на моя сайт свалят файлове на своите компютри. Тук проблема възниква, когато картинката я няма копирана на друг сайт - аз ще съм единствения "плагиатор". Ако картинката вече я има по много сайтове, проблем "няма", защото трудно ще стигна до оригиналния автор.
И за да стане по-ясно за какви картинки говоря: имам предвид такива, които се харесват от много хора и се появяват масово в профили във Facebook - например забавни снимки като тези в snimkata.com
Макар че като се замисля, потребителите на Facebook могат да качват снимки от където си щат и на собствениците на Facebook не им пука дали са изплагиатствани или не, и дали някой ще им потърси отговорност. Тъй че може би трябва да оставя и 2-та варианта и просто да не мисля за това. Макар че ако скромната ми идейка пожъне някакъв успех, ще искам да сложа реклами и тогава може някой да ме обвини, че сайта ми "краде" съдържание с комерсиална цел.