Забрана на реклами от Гугъл

wood

Well-Known Member
Преди малко получих писмо от Гугъл че на един сайт за обяви са спрели показването на рекламите. Причина: нецензурно съдържание...линка който ми изпратиха наистина води към такава страница от категория Запознанства. Темата е wpclassifieds...Как мога да забраня да се показват рекламите на Гугъл само в тази категория и подкатегория.

От страна на Google - мисля, че няма такава опция я AdSense. Но пък от страна на твоя сайт би било много лесно с няколко реда php код...

От: Забрана на реклами от Гугъл

И аз се замислям дали да сложа адсенс. Предният собственик ми каза, че са му баннали ацц заради сайта. По принцип сайта има опция да се филтрират рекламите спрямо категориите. Дали биха направили проблем пти положение, че не ги показвам в категорията 18+

Ето това ми писаха:
ОТКРИТО НАРУШЕНИЕ ИЛИ НАРУШЕНИЯ:

Както е посочено в програмната ни политика, на AdSense издателите не са разрешава да поставят Google реклами в страници със съдържание подходящо само за възрастни или пълнолетни. Освен снимките или видеоклиповете, показващи актови изображения или сексуални дейности, някои други примери за неприемливо съдържание са:

* Нецензурни или провокативни снимки;
* Груб или неприличен език, включително разкази за пълнолетни;
* Сексуални съвети;
* Сайтове за сексуални фетиши (например съдържание за фетиш - крака);
* Играчки или продукти за пълнолетни;
* Реклами или връзки към външни сайтове със съдържание за пълнолетни.

ПРЕДПРИЕТО ДЕЙСТВИЕ: Деактивирахме показването на реклами в сайта Ви.
ПРИМЕРНА СТРАНИЦА: http://www.mx.locad.info/2011/01/17/mujer-madura-y-osada-busca-hombre-para-encuentros-sin-ataduras/

Кажете с какъв код да забраня рекламите само в тази категория. Като на една обява рекламите се извикват един път от index.php , sidebar.php.

Опитах се по този начин да забраня Адесенса....но ефект никакъв.

if(preg_match("/адрес-на-категорията/",$_SERVER['REQUEST_URI'])
{
няма реклами
}else{
код за рекламите
}

miraco, стига с тия два акаунта бе.

с if(preg_match("/адрес-на-категорията/",$_SERVER['REQUEST_URI']) няма причина да не стане (ако си написал регулярния израз правилно). обаче това няма да помогне за самите обяви - те нямат категорията в url-a. трябва по ID на категорията да се направи.

те хубаво че не са ти цапнали целия акаунт.

Горе