Това не се ли счува в правата на дадения потребител, който се логва? Кои софтове да може да ползва и кои не. Както и за тяхното стартиране.Има ли вариант определени икони на декстопа да бъдат заключени с парола за да не могат да се стартират от друг.
Системата е Уиндоус 7
Има предвид програма. Иконката на практика е шорт кът към нея - пат.Под иконка какво имаш предвид всъщност? Програма ли е това, файл ли е, папка ли е?
Това може да помогне https://lmgtfy.com/?q=как+да+защитя+папка+с+парола&iie=1
Има ли вариант определени икони на декстопа да бъдат заключени с парола за да не могат да се стартират от друг.
Системата е Уиндоус 7
Не, линкове за сеЛо нЕмам. Проблема е решен отдавна и информацията стои свободно в интернет.. съвет към автора е да не я търси в това общество тук..Постове ли трупаш?
Не, линкове за сеЛо нЕмам. Проблема е решен отдавна и информацията стои свободно в интернет.. съвет към автора е да не я търси в това общество тук..
Шорткъта отваря приложение или папка/файл. Ако те са с парола, то и шорткъта с парола. Няма смисъл шорткъта да е с парола, а папката / приложението без. И по принцип само за програми windows поддържа това на ос-ниво - https://www.technipages.com/prevent-users-from-running-certain-programs (без парола, само блокиране)За файлове и директории ясно. Не се ли искаше програма/софтуер/приложение/а иконата - шорт къта?
Кой юзър си прави шорткод на папка на десктопа, да питам аз?
Всъщност има защо да си направиш пряк път на папка. Аз имам такива преки пътища към папки, които са на дадено приложение и не можеш да ги местиш. А за да стигнеш до тях трябва да минеш през няколко подпапки.Кой юзър си прави шорткод на папка на десктопа, да питам аз?
Е що, аз имам такива, просто не искам папката да ми е на десктопа, а е в някой друг дял, но искам пряк път до неяКой юзър си прави шорткод на папка на десктопа, да питам аз?
Quick launch?!?Всъщност има защо да си направиш пряк път на папка. Аз имам такива преки пътища към папки, които са на дадено приложение и не можеш да ги местиш. А за да стигнеш до тях трябва да минеш през няколко подпапки.
Давам пример: Играеш игра и като натиснеш PrintScr ти праща Screenshot в My Documents "C:\Users\Usera\Documents\My Games\Име на играта\Screenshots. За да споделиш с приятел този скрийншот трябва да изровичкаш всички папки, вместо да стане с 1 клик.
Така че преди Katsarov да се подиграва на Уиндоус юзърите, може да се замисли, че има хора с различни потребности и мислене.