От: Заминавам за Норвегия
@Амоун
що ма кармазак? тебе кефи ли та тука тъй?
колко печелиш иде живееш че ти е толкова кеф, сподели да знаем и ние?
Като знам че след 10 дена се прибирам в лайняната ви софия и ми се реве не ами ми иде си прегриза сънната артерия...
При положение че тук и милион да изкарваш годишно пак си в лайната и не се знае кой и къде щи резне два пръста. Обяснете ми какво му харесвате?
Печеля толкова, че ми стига. Живея в "лайняната" София. Ти и на Луната да живееш, пак няма да си доволен. К'во значи, че си в лайната? Кое е лайната, кога се измъкваш от лайната? И най-важното, какво по-дяволите правиш тука, пари имаш, границите са отворени и можеш да се изнесеш на някое по-хубаво място.
@рак
Тука нищо няма да се оправи дори и след 200 години. То историята го показва - кой друг народ е бил под робство 500 години.
Османската империя е поробила много народи, не сме само ние. Ние сме обаче тези, които изумиха света и възродиха Българската държава, която в последствие СССР унищожи.
Идеалистите са малко, а и да искат нещо да променят, останалите ги обявяват за луди и никой не ги следва.
Ала-бала. Познавам достатъчно млади хора, които живеят тук и искат да продължават да живеят тук, следователно да творят и градят. Така, че зависи от какви хора си обграден.
То и другите държави са просмукани от корупция, но го правят по-внимателно, а не като тука, от детската градина още започва делението на мои и твои. Кадърният започва своята битка за оцеляване още от първи клас. Отличникът е черната овца в училище, мразен и от ученици и от учители. Ако успее да оцелее със здрава психика до 12-ти клас - какво му остава - да бяга по най-бързия начин навън.
Ама разбира се. Само, че тук ако е тормозен, в страни
като Германия може някой негов съученик да полудее и да избие половината клас. Или да избие половин остров народ, както стана в Норвегия. Това има ли го у нас? Да не говорим за другите видове престъпност, които са характерни за западноевропейските страни, които са залети от имигранти. Защо си мислиш, че когато някой отиде в друга държава, автоматично отношенията между хората стават като по учебник, всички е обвито в розова мъгла, няма тормоз в училищата и въобще всички неща, които по принцип се случват? На мен ми се струва, че говориш леко наизуст. Иначе съм учил в елитни училища и съм завършил СУ, а не съм видял някой да мрази друг, защото е учил. Напротив, точно обратното беше. Но хора, градове и училища са различни, може би ти имаш.
Знаете ли че за да си получиш работата от олимпиада или от изпит в университета е по-трудно, отколкото да проникнеш в секретните документи на НАСА? Просто и ясно - един ахмак учи, труди се и дава пари за уроци, а друг просто си плаща и работата на ахмака попада в неговия плик и той си печели без да си е мръднал пръста.
Получавал съм си работата от изпит в унивеситет по каналния ред и не съм имал затруднения. На уроци не съм ходил и за образованието си съм платил смешна сума. Второто ти изречение просто не е истина. В УНСС системата е тестова, а в СУ приемат дори без изпит, така че не знам защо ще му е на някой да ти фалшифицира олимпиадата. Но пък познавам сигурно над 10 човека, които ги приеха преди години с оценки от олимпиади и нито един от тях не се е оплаквал от подобно нещо.
Затова съм ЗА умните и кадърните да не стоят тука, да затъват в калта и да работят за разни олигофрени. Сега светът е малък - интернет свързва родители и деца без значение къде се намират. Със самолет за два часа си в Норвегия, като ти доскучае, просто си идваш за десетина дни. Какво толкова.
Това, че нашата държава ще рухне. Ако на някои от вас не им пука, има други на които им пука.