Занемарен сайт и развиването му

yanson

Active Member
Първо, извинявам се, ако темата не е в точния раздел - имах три опции за избор и накрая чрез жребий избрах да я пусна тук :)

Второ, да попитам тукашните гурута какво ще ме посъветват в следния случай:

Става въпрос за занемарен сайт, който е активен от около 3-4 години (а преди това има още 4-5 години предистория в hit.bg). Макар никога да не е бил в изцяло завършен вид, в началото го пълнех по-редовно със съдържание, но в последните години, поради липса на време и вдъхновение, го позанемарих и напоследък е перманентно офлайн (да се разбира: необновяван с месеци и/или под статус "в реконструкция"). Въпреки това сайтът и до днес си е на челна страница при чичко Гошко по повечето ключови думи, тъй като тематиката му е доста нишова, съответно има си някакъв трафик, колкото да не "кихне" съвсем. Проблемът е, че нишовата публика го е обходила по няколко пъти и вече окончателно го е отписала като неактуалено място, от което няма какво ново и интересно да се научи. ((

Сега съм решил да го изправям и се чудя как ще се възприеме това от: а) роботчетата на чичко Гошо; б) реалната аудитория; ако просто налея целята актуална информация и продължа на стария домейн, със старата визия, заздравявайки връзките със социалните мрежи и подобните тематични сайтове? Или ще е по-добре да се почне съвсем на чисто - с нов домейн, нов дизайн и нова визия?

Всякакви съвети са добре дошли. Благодаря! :)
 
От: Занемарен сайт и развиването му

Смени домейна с 301 редирект от стария.
Хем имаш нов домейн, хем запазваш всичко от стария.
 
От: Занемарен сайт и развиването му

Запази си домейна, в случая не виждам смисъл от нов. Смени визията с нещо съвременно и подходящо за нишата и започни да наливаш актуална информация.

Наблегни на заглавията и мета описанията, така нишовата аудитория ще види, че има движение по сайта и вероятно ще се завърне.

Връзките от подобни тематични сайтове също ще помогнат и за трафик и за trust. Социалните мрежи - също.
 

Горе