ще се постараем, но не очаквай повече от 100лв., понеже сме в затруднение
Да, и на мен ми го играха този филм. Казах им че напускам и изведнъж компанията излезе от криза и се намериха пари за увеличение.
Manual testing е шит. Не мога да коментирам дали е твърде ниска, но предполагам че може да бъде с около 100-200 по-висока, но тавана на заплатите е нисък (по-долу съм обяснил защо).
Парите се правят при automation testing - имам приятел, който прави 5000, но е наистина добър.
При manual testing научаваш всичко в рамките на месец-два и това ти е тавана на развитие. Това е работа, която всеки, който наемат, дори без ИТ знания, може да започне и да бъде продуктивен след ~6 месеца. Така че не очаквай кой знае колко високо заплащане. Реално не предлагаш нещо кой знае какво насреща.
Запиши курс за automation testing и тогава ще видиш сериозно увеличение на заплатата (по-вероятно обаче в нова фирма). Курсовете са по няколко месеца след работно време. Факта, че имаш умения като QA ще ти е сериозно предимство, както и факта, че си минавала някакви курсове за програмиране. При автоматизираното тестване има сериозен потенциал за кариерно израстване.
пс: Не гледай колко били плащали италианците. Това си е тяхна работа. Гледай си в твоята паничка. Ей така като ги кажете тези суми и все едно работодателите се къпят в пари - не е така. Върху тези пари се плащат данъци, поема се риска и т.н. и т.н. Така че не ги мисли кой колко бил плащал, а си гледай твоите умения и какво предлагаш.