От: Заплашват ме със съд от един онлайн магазин
Здравейте,
При самото изграждане на сайта е възможно да сме допуснали някои грешки, които с времето отстраняваме, голяма част от вас са започнали като StartUp и знаят какво означава това. Uphero, за жалост наистина ни "даде" доста малко време да оправим проблема, който е открил, след което потърси сензацията в блога си, оплювайки изцяло сайта ни.
До момента не бяхме хванали дупката в коментарите, защото просто такива не е имало. Първия коментирал изобщо в блога ни беше uphero. Първо, ако не сме му благодарили - благодарим ти, че вместо нас си тествал дупките по сайта ни. Търсих, търсих, но не успях да открия нормален коментар по някоя от темите в блога ни, от където разбирам, че си влезнал с явната цел да търсиш дупки по сайта ни. Затова, наистина ти благодаря! Доколкото разбрах колегата ми mihluzin се е свързал с теб и те е уведомил, че грешката е отстранена и ти си казал, че ще промениш/премахнеш съответната статия.
Описаното в блога е далеч от реалността, за жалост. Paypal акаунти, банкови сметки? При нас единственият описан платежен метод е наложен платеж. А от статията ти, читателите могат да останат с погрешно впечатление. Подаването на грешна информация с цел дадена фирма да бъде нарочена за некоректна по някакъв начин, според моето лично мнение попада в графата уронване на престижа на фирма.
Това, което автора на темата постигна с тази тема е, че вероятно блога му има в пъти повече посещения от обикновеното, доби дадена популяризация и спечели симаптията на дадени хора, че видиш ли голямата корпорация го заплашва със съд. Никой от нас няма никакво желание да се занимава с подобни неща, но пък е нормално човек да си търси правата. Аз самия го правя по всички възможни начини. Не веднъж съм пускал жалби в КЗП за некоректни към мен търговци.
В случая, след като uphero отказва да премахне статия, в която има неверни неща написани за уеб сайта ми и подвеждайки евентуалните ни кленти, ни остава само да потърсим правата си по съдебен път. Не търся лично удовлетворение. Жалко е, защото винаги ми е бил симпатичен, четейки неговите постове и не разбирам защо трябва да се стига дотук.
Покрай тази тема във форума, съответно неговия блог се индексира доста добре в търсачките, което съвсем вече не ни дава избор, освен да направим всичко, за да премахнем лъжите написани по наш адрес. Най-искрено се надявах нещата да се разминат без излишни неща.
И както някой каза преди мен, смятах, че сме тук за да си помагаме, а не да се плюем и т.н. За жалост този форум явно се превръща в нещо друго.
И тъй като все още имам някаква надежда, моля за съвет тези от вас, които са склонни да ни го дадат
Какво можем да направим в тази ситуация ние, след като автора отказва да премахне статия, в която пише неверни неща за нас? Аз все още имам желание и надежда, че всичко ще се размине с доброто.
И последно - нека уточня - нямам нищо против статията на uphero, но нека отразява само реалните факти. Относно доказателства за "дупката" в сайта ни - никога не бихме отрекли подобно нещо, така че няма смисъл да го коментирате. Друг е въпроса колко точно огромна е тази дупка в сигурността и какво точно даден недоброжелател би могъл да направо.
Поздрави,
Мануел