Заплащане чрез SMS-и

shamanking

New Member
Здравейте. Мисля да направя някакъв сайт, в който ще предлагам нещо, още не съм намислил какво, и искам плащането да става чрез SMS. Обаче нямам никаква идея откъде да започна с тези смс-и. Предполагам, че ако нямам собствена фирма, трябва да се свържа с фирма посредник между операторите и мен и следователно освен на операторите, ще трябва да плащам комисионна и на фирмата посредник; това няма значение де. От там нататък, трябва ли да заявявам някакви доходи в НАП-а, доколкото съм чувал за физически лица с доходи до 10000 лева на година не е задължително. Много ще се радвам ако някой ми разясни нещата. Благодаря предварително

От: Заплащане чрез SMS-и

Търси в интернет - mobio sms, но взимат между 40 и 60% комисионна, която се поделя с операторите.

Колегата добре те насочи, но мисля, че преди да се интересуваш за подобни неща, трябва да имаш ясна визия за това, което искаш да направиш, какво ще предлагаш, как ще си полезен на клиентите.

ok, а относно заявяване на доходи? и съответно плащане на данъци - как стоят нещата

От: От: Заплащане чрез SMS-и

ok, а относно заявяване на доходи? и съответно плащане на данъци - как стоят нещата

Правят ти удръжки при всяко плащане. Все едно си на граждански договор. Ако имаш 18 - нямаш проблеми :)
Но ще трябва да си подаваш данъчна декларация всяка година.

Е аз към мобио бях 4-5 месеца съм зимал по 30-40 лв не съм подавал никъде никакви документи и не са ми искали.. от начало даже нямах 18,,,а и след като ги навърших пак..

Е аз към мобио бях 4-5 месеца съм зимал по 30-40 лв не съм подавал никъде никакви документи и не са ми искали.. от начало даже нямах 18,,,а и след като ги навърших пак..

Споко, никой не го ебе за тебе, търсят тези, които взимат по 30 - 40 хиляди, защото от там лапат мизерниците и пълнят гушите.

Моя съвет е да не се занимаваш с СМС разплащане, просто комисионната която взимат е огромна - за смс от 1.20 с ддс получаваш едва 0.45 ст. После идва и втория момент, ако някой не си плати сметката ти орязват 10-20 % - лош дебит ..., а аз мисля, че просто профилактично набиват лош дебит всеки месец. ОТ скоро пък плащанията ще се извършват чак след два месеца. Примерно минеш лимита за плащане януари - получаваш парите средата на март! Общо взето набутвация!

благодаря много за отговорите - почва да ми става ясно, че с фирма посредник нещата не са много розови. В такъв случай, какъв начин на плащане да осигуря? Paypal ?

Kolega, az sushto rabotq vurhu bodoben site, i firmite, koito predlagat tezi uslugu ne sa oferta, zashtoto v nai-dobriq sluchai vzimat 50% ot oborota kato sushto moje i da ti otlojat plashtaniqta do 60dni. Inache takiva firmi ima dosta, kakto chujdestranni, taka i bulgarski. Moqt suvet e da se oburnesh direktno kum mobilnite operatori, i po-tochno kum VIVACOM. Sled kato pusnah zapitvaniq i kam trite bg mobilni operatori, samo VIVACOM mi otgovoriha i me prenasochiha kum opredelen tehen slujitel. Ne sum se zanimaval po natatuk s tova, zashtoto v momenta rabotq vurhu izgrajdaneto na site-a.
Uspeh

Това с директното договаряне не става ли само ако правиш над ххх обем смс-и? Като това ххх е бая голямо число? :)

Горе