От: Заповед на запис на НЕК за 13.1 милярда лв. или силата на един дългосорчен догово
Да прав си, приемам забелжката, точно и това е либерализма, но това е нещо което няма сега се приложи но и няма как стане сега, като рухнат фашистко-социалистически западни модели, тогава ще е ясно...
Само един въпрос, защо мислиш, че в хората. Система е така създадена да има именно такива стимули да се продава власт срещу облаги. Много добре знаеш, като насилствено ти взема кинти и после решавам как да се разпореждам с тях, нямам стимул да ги управлявам по най-ефективния начин както ти или аз или който и да е предприемач. Другото основно е факта, че няма кой да ги регулира какво правят. Нима ти е кеф да даваме по милярди на мангалите? Или пък ти е кеф ни слагат всяки глупости като задължения към държавата. Не ти е, ама как може го променим това?!?!
Аз винаги съм говорил, а и с теб съм писал и какво винаги съм казвал съдебната система е едно в основата на проблема на беззакононстта.
Искам и аз да дойдат некви небесни хора и да ни управлят, но за жалост аз съм убеден, че именно системата е прецаква и покварва хората.
Разбира се ако има съдебна система, силно изградено гражданско общество което да наблюдава и контролира колкото може да е коректив на властта ще е добре. И тогава корупцията + бюрокраюина ще е изкоренена силно, защото хората ще искат те да се добре, не държавата. Но ако го погледнеш по дълбоко отива към либерализъм или свободата на пазарите/търговията.
Просто искам държавата да преразпределя колкото се може по-малко, да регулира колкото се може по малко и най-вече да няма изисквания за мен и теб и който и да е в бизнес, и може би още по-важното нещо е да не създава монополите и да ги гарантира. Просто това което искам е именно свободата и доброволните решения да се взимат от масата от различни групи, не да им се налагат от 1. Какво искам, май никой не ме пита, а ?
Просто е държавна ненамеса
, да ни оставят сами да се оправяме, но като стане това нали ти е ясно, че ще се види че политиците няма са фактор за нищо.