Какъв гипс отвън, дъжда ще го смие за отрицателно времеА какво ще кажете за опцията с теракол? Или ми казаха за гипс сатен?
За такива дребни пукнатини всяко нещо би ти свършило работа , стига да е подходящо за външна употреба. При майка ми също има такива дупки около прозореца - предположихме че са станали заради градушката от лятото.
Какъв гипс отвън, дъжда ще го смие за отрицателно време
Структурната мазилка е тръгнала да се рони, вероятно е тази в чувалите сухата смес. Една шпакловка отгоре със шпакловъчна смес (почти същото е като теракола, но хваща по-добре на стиропора и мрежата) за топлоизолация на мазилката и няма да мръдне сума ти време. Само преди това изчопкай със шпакла отколо дупките мазилката, докато стигнеш до здрава основа.
Не мисля че трябва да рониш топлоизолацията отдолу. За да се захване хубаво мазилката се слага точно мрежата, която във твоя случай си я има. Пляскай отгоре - заравни колкото можеш , че да не е грозно отвън и това е. Гледай и в цвета да няма фрапантна разлика - да не ти седят после 3-4 петна в различен цвят.
Ясно, да. Мерси. Видях, че има мазилка, която е на ръба да падне и определено не се крепи, както би трябвало, за това мерси за съвета. Чудех се дали да го правя, за да не сваля цялата мазилка. Знаеш ли до къде е с "балончета" отдолу. Така де, къде започва вече хващането здраво за изолацията.
Каква смеска ми препоръчваш ти? Нещо конкретно или?
Е няма как да знам докъде е подкожусена мазилката без да съм го видял. Но щом твърдиш, че е дупките са от удари на градушката, значи едва ли е много. Просто със шпаклата изрони само местата, където мазилакта наистина се крепи на един косъм и запълни дупките със шпакловка с фибри за топлоизолация. Има ги навсякъде по строителните складове с на-различни марки в бял и сив цвят. Само че тази е голяма разфасовка 25кг, питай ако има малки.
И преди да запълваш дупките обезпраши основата и може леко да я навлажниш с гъбичка, примерно.
Бре!Предпочитам да взема проблема в мои ръце, че по ми лепи така.