От: Застраховани ли сте?
Когато имаш застраховка и настъпи застрахователно събитие, трябва даже и да не си адекватен в момента, да си събереш всички документи - ако си ранен - веднага бърза помощ + свидетели - записваш телефони и имена на хората наоколо. Един документ да не ти е в ред и край - няма да видиш застраховка. При попълването на документите гледайте всичко - ЕГН-та, дати, цифри, имена - всичко, защото всички длъжностни лица правят грешки къде несъзнателно, къде напълно съзнателно. На моя мъж в болницата му сгрешиха ЕГН-то на документите и край - дотам беше със застраховката. В последно време навсякъде работят някакви неграмотници, постоянно правят грешки и то на важни документи. Аз така патих и от нотариус, добре че се разбраха нещата преди да стане фатално и от кадастъра - там що нерви скъсах, на един тип ми идваше да му скъсам главата, адвокати - същата работа - грешат и то все важни цифри, от които зависят много неща. Така че - четете от началото докрай всеки документ, договор, бележка и каквото и да е друго - никакво доверие. Особено ситния шрифт...
А най-големият куриоз преди години пак с ДЗИ - мъжът ми плаща вноски за застраховка на една застрахователна агентка, тя обаче въобще не му отворила полица и си прибира парите, като настъпи застрахователно събитие се разбра, че застраховка няма и накрая какво стана - шефа и казал, да се разправя с нея, а тя взела да му реве, че баща и бил болен, че не знам какво си и пет вноски си му изгоряха, щото мъжете като видят женски сълзи и оглупяват и мозъка им блокира.