От: Затварят Замунда и Арена!!
Мда, а утре вместо хляб и мляко за децата си, ще им платиш 2$ за да гледат Пепеляшка? Дрънкаш глупости. Не, не подкрепям нелегалното разпространение на лицензирани материали, макар че и аз го правя в една част, но се дразня как всичко опира до това какъв бил българина. Знаеш ли какъв е проблем и защо българските тракери същестуват все още? Съществуват, щото сме си просто една плюнка в океана. Ще ти дам прост пример - rapidfind.org, katz.cd и т.н. Това са просто форуми/сайтове. demonoid.com, thepiratebay, isohunt и още една камара други торент тракери, които съществуват още преди замунда и арена, какво за тях? Погледни трафик анализа на горепосочените сайтове поне според алекса.
Искаш да ми кажеш, че ние сме по бунаци от братята хАмериканци, чиято средна заплата е ~$2000, в съпоставка с нашата ~$500 в София и големите градове, и ~$200 за малките градове, като моя на пример. Та, би ли ми обяснил как да обясня на детето си, че е родено в бедна държава (като част от вината е и моя - че стоя тук, а не съм си грабнал парцалити, както 30% от населението на милата родина в последните 3 години) и зареди политиката която се води в последните 20 години, днес ще трябва да реши дали да яде или да гледа Пепеляшка?
Още нещо, след като ние сме черното петно в Европата, би ли ми казал, защо Холандия се счита за офширна страна и нямат точни закони за материалите с авторско право? Също така, би ли ми казал, защо след като ние сме големите ПИРАТИ, почти всяка една разработка, която би била в ущърб на легалните собственици на въпросната информация, се разпространява посредством американски продукти (с американско субсидиране). Примерите много - eDonkey (прекратен проект, който прераства е eMule). DC ++ - е той е под GNU лиценз, но все пак идеята се е породила в нечия глава, нали? А какво да кажем за изпълнените с "нулнато" съдържание форуми като пившето yagbu, nulledsciptz, sharemafia и т.н. Където пре спокойно може да намериш съдържание за по 1100-1200 долара парчето? Я си помисли колко пъти е дръпнато едно такова копие при едно добра посещаемост от около 10 000 преглеждания на страницата, а в какъв ущърб са авторите на въпросното приложение, на фона на 1000 тегления на двд, което в била струва 5 лева? А торентите? Еми торентите и те са си американско дело - BitTorrent Inc - San Francisco.
Та имам един такъв въпрос - що аджеба ние не сме измислили все още един такъв начин за разпространение на информацият, след като имаме толкова голяма нужда да го правим, а вместо това някой хамериканец го прави?
А по едно от по-горните ти мнения:
1. Потребителите на БТК АДСЛ са далеч по-малко от 2.9 млн, та за бога, аз не съм сигурен дали в България останаха толкова хора, камо ли интернет потребители. И преди 4 години именно те първи секнаха кранчето до арена и замунда ПЪРВИ - ефекта беше загуба на много клиенти.
2. Такова нещо може да стане само със съдебна заповед, а силно ме съмнява да се издаде такава и/или ако стане, доставчиците ще са първите, които ще измислят решение да заобиколят това.
3. Това не е позволено по конституция, като всеки адвокат може да го оспори дори ако защитава тезата, че държавата ограничава правото ти на избор и свободно взимане на решения.
4. Това също няма как да стане, докато братята Холандци не си променят законите (прочети по-горе). България няма юресдикция там, както няма и да има. Единствения начин да се преместят (казвам преместят, не спрат) сървърите от там, е някоя наистина голяма компания (подкрепена от някоя наистина голяма държава), да се свърже с БРЕЙН и да укажат натиск за прекратяване на дейноста на въпросния сървър.
Това е от мен.