Ако те нарочат, абсолютно ДА. Ти си този който извършва разпространенито на така нареченото пиратско съдържание без значение чии услуги използваш за това. Ако не го правиш за пари и не го правиш наравно с официалните разпространители (т.е. не им се правиш на конкуренция, т.е. не им пречиш), то трудно някой съдия ще реши, че извършваш престъпление (няма виновно поведение, защото не целиш да саботираш никого). Ако впоследствие се окаже, че пречиш на нормалното разпространение/ползване на нещото, то няма как пак да ти го пишат като престъпление, тъй като не е извършено виновно, защото не си целял да ги саботираш, тъй като няма как да си знаел, че те са започнали да оперират на дадената територия или по дадения начин. В такъв случай може да получиш предупреждение и след като се установят правата (не е редно да реагираш на всяко необосновано искане) ако наистина не целиш да саботираш някого, просто трябва да премахнеш проблемните материали от сайта си. Това е като цяло процедурата.Добре де, ако аз публикувам в мой сайт плейърчета от vbox и youtube, и на сайта ми имат реклама, от която печеля, могат ли да ми направят нещо, след като съдържанието е на vbox и youtube? Т.е. ако не съм аз този, дето държи пиратското съдържание, ами в сайта ми има само URL-та към него?
Ти си този който извършва разпространенито на така нареченото пиратско съдържание без значение чии услуги използваш за това.
Не казах нещо различно. Единственото различно е, че може и на теб да ти се потърси отговорност за това, че му съдействаш.Извинявай, но не си прав. Видеотата се вграждат с iframe. Отговорност носи човекът, който ги е качил в съответния сайт за видеосподеляне. По тази причина и много от клиповете в тубата биват изтривани, а потребителите банвани. Има и друг вариант, който ми се е случвал - на клип, който качвам, да се показва адсенс на човека притежаващ авторските му права
Реално погледнато винаги можеш да имаш проблем дори без законово основание. За целта просто трябва да настъпиш някой с много пари и/или здрави връзки. Ако пък има законово основание срещу теб, направо ще вдигне банкет преди да те прибере на топло. Не смятам за добра идея да им доставяме това удоволствие.Аха, значи да очаквам проблеми, ако реша да реализирам идеята си... гадна работа Явно трябва да помисля как да си издействам права за разпространение