Защо НАТО атакува Либия

От: Защо НАТО атакува Либия

Международното право е фарс, също както и разни ООН-та и други подобни безполезни структури. Силните често нарушават международното право и всички си затварят очите, да не давам примери, мисля че и сам можеш да си дадеш. Въобще не съм запознат с тези договори и по каква линия са били национализирани нефтените находища и не мога да коментирам. Обаче Кадафи го е направил за Либия, а това че нашите уръфляци са мълчали като пукали е наш проблем. Не е луд тоя дето яде баницата, нали знаеш. За мед. сестрите едно време четох, че е имало шанс да бъдат измъкнати още в началото обаче държавата ни нищо не е направила. Самият Костов каза "Ами ако са виновни?", така че какво обвиняваш Кадафи, той си е гледал неговия интерес. Проблемът със сестрите е в нас, с находищата също. И не мога да се съглася, че си е получил заслуженото, защото милиони хора ще умрат. Някак си не ме кефи тази мисъл и мисля, че Либия каквато е била при Кадафи, не ще бъде и след 100 години при ислямисти-демократи. И не забравяй, че това не е само Либия, ами целият регион гори. А пък въобще не искам да отваряме темата с това чии приятел беше Кадафи, преди да стане неудобен, за това че примерно е спонсорирал президентската кампания на Саркози и т.н.

Ето по темата - Връзки на либийските служби с ЦРУ и МИ-6 - http://english.aljazeera.net/news/africa/2011/09/20119320053377843.html

Една статия отпреди няколко дни - http://www.washingtontimes.com/news/2011/sep/4/jihadists-plot-to-take-over-libya/


Какво загубиха либийците, това за което ние само може да мечтаем:

* БВП на глава от населението – $14 192* Помощи за безработен – $730 месечно.* Заплата на мед. сестра – $ 1000.* За всяко новородено се плаща $ 7,000.* Младоженците получават $ 64 000 като подарък от държавата за покупка на жилище.* При започване на частен едноличен бизнес – еднократна финансова помощ – $ 20 000.* Големи данъци и налози – забранени.* Образованието и здравеопазването са безплатни.* Образование и стажове в чужбина – за сметка на държавата.* Верига от магазини за големи семейства със символични цени на основните хранителни продукти.* За продажба на продукти с изтекъл срок на годност – големи глоби и задържане в подразделенията на специалната полиция.* Част от аптеките отпускат лекарства безплатно.* За производство на фалшиви лекарства – смъртното наказание.* Наем на държавно жилище – не се плаща.* Ползването на електроенергия е безплатно.* Продажбата и употребата на алкохол е забранена.* Безлихвени кредити за покупка на кола и апартамент.* Фирми за недвижими имоти – забранени са.* При покупка на автомобил до 50% се заплаща от държавата, а ако си боец от народното опълчение – до 65%.* Бензинът е по-евтин от водата. 1 литър бензин струва $ 0.14* 70% от семействата живеят в собствен дом.
 

Прикачени файлове

  • latuff_obama_libya.gif
    latuff_obama_libya.gif
    13.4 KB · Преглеждания: 5
От: Защо НАТО атакува Либия

Стара ти е информацията за привилегиите. Кадафи ги махна повечето още миналата година. А Либия притежава 3% от световните нефтени запаси. За такова нещо не можем дори да си мечтаем просто защото го нямаме и никога няма да го имаме. Просто такова място за държава ни се е паднало.

Кадафи нищо не е направил за Либия. Просто я окраде. След толкова години управление на една от най-богатите държава в света народът все още е сбирщина от неграмотни неандерталци, които са принудени да внасят лекари, сестри и всякакви други специалисти от чужбина за да не живеят в шатри и да умират от елементарни болести. С огромните пари, които има можеше да построи университети и да създаде интелигенция, която да лекува, строи и се грижи за развитието на държавата.
 
От: Защо НАТО атакува Либия

Кадафи нищо не е направил за Либия. Просто я окраде. След толкова години управление на една от най-богатите държава в света народът все още е сбирщина от неграмотни неандерталци, които са принудени да внасят лекари, сестри и всякакви други специалисти от чужбина за да не живеят в шатри и да умират от елементарни болести. С огромните пари, които има можеше да построи университети и да създаде интелигенция, която да лекува, строи и се грижи за развитието на държавата.
Въпросът е, какво ще се промени сега? Бъдещето на Либия се състои в това да се разпадне като държава, защото е изградена от племена, които се мразят. Сега ще почне борбата за баницата (нефта). Иначе не знам кой какви привилегии е загубил, но ми направи впечатление, че имаше българи (които живеят постоянно там), които не искаха да се евакуират и говореха колко добър е бил живота там.
 
От: Защо НАТО атакува Либия

Естествено, че животът ще е по-добър в Либия ако сравняваме с България. Имат огромни запаси от полезни изкопаеми, които са търсени навсякъде по света. Освен това населението е по-малко дори от нашето. Проблемът е, че животът им трябва да е много по-добър като се знае какво имат. А сегашният преходен съвет е съставен от бандити, които не отстъпват по нищо на Кадафи, но това си е проблем на либийците. Сами свалиха старата власт и сами трябва да се оправят с новата. Едва ли обаче ще се оставят пак да ги наведат и окрадат както при Кадафи. НАТО пусна няколко бомби, но войници не са пращали и няма да пратят. Либийците трябва да се спасяват поединично. Със сигурност светът повече няма да толерира простотии а ла Кадафи. Даже не знам навремето защо не са ги сринали след като е станало ясно, че зад атентата над Локърби стои цяла една държава.
 
От: Защо НАТО атакува Либия

Оставете ги да мрат там.
За съжаление вместо да мрат като бълхи върху умряло в средата на Сахара куче, грозните копеленца ще почнат да се примъкват към Европата.

Европата и НАТО водят дебилна политика. Вместо да помогнат на Кадафи да смачка развилнелите се мяймуняци и да ги държи изкъсо там като в консервена кутия, те тръгнали да го свалят разбираш ли... Ши видат 1 демокрация. Ей ся, чакай малко.
 

Горе