Купувам печка на промоция и отново 20
кабела не е вързан
трябва да поканя оторизирана
фирма на която да платя да ми прикачи кабела и да лепне печат на гaрацията
егаси!
Всички го правят. Ами в Киров знаеш ли какво е- купуваш инверторен електрожен за 1000 лв, прибираш се, разопаковаш го да го пробваш и хоп, изненада-няма кабели. Връщаш се да питаш за кабели и ти казват- " Аааа, те са отделно, пише го най-отдолу с дребен шрифт. Кабелите се купуват отделно и струват 200 лв."
П.С. Промоциите не са това, което бяха...
абе нотре разликата е че по време на комунизма си бил прав под масатаАко става въпрос за мощна готварска печка, то тя се свързва към мрежата постоянно. А не с щепсел както си свикнал през комунизъма.
Естествено, че трябва да повикаш специалист, тази дейност не е за идиоти. Знам, че ти се иска само да ръгнеш щепсала у контакта...но хората вече мислят повече за сигурността.
абе нотре разликата е че по време на комунизма си бил прав под масата
а всички апартаменти мястото на контаците за печката бяха с тройки контаци.Специално за печки и не се връзваха директно.А чоджум кат си окумуш защо тази печка и слагат в момента обикновен контакт?
То по неговата логика: Трябва да си купуваш кола без акумулатор, защото имаш такъв от старата кола- ще я вземеш със 150 лв. по-евтино. :lol:
То по неговата логика: Трябва да си купуваш кола без акумулатор, защото имаш такъв от старата кола- ще я вземеш със 150 лв. по-евтино. :lol:
Контактите, които имаш в къщи са за 15/16 Ампера максимален ток. Печката обикновено изисква повече. За това печката не се включва с щепсъл в контакт а се свързва с "твърда връзка". Това трябва да се направи от специалист от съображения за безопасност.
Бойлерът ти също идва без кабели и не се включва в контакта, нали?
Това не означава, че трябва да използваш старите си кабели, които си използвал 3, 5 или 10 години. Самите кабели, щепсели и проводници, и те си имат срок на годност (живот) и няма никаква логика да си сложиш нова печка със старите кабели, най-малкото защото рискът от късо и пожар е много по-голям.
Чакайте сега да се разясним, за готварска печка ли става въпрос и от печката не излиза кабел или просто на кабела няма вързан щепсел.
това е абсурдно.. особено второтоПечките са си били с кабели, както и останалите уреди. И цените винаги са били под пазарните.
това е абсурдно.. особено второто
нови ли са печките? колко киловата са? кабелите нови ли са? (кой ги е монтирал?) със щепсел ли са?
идея за нов виц: купил си бойлер с кабел и щепсел :lol:
. Тогава отново те питам - защо е необходимо да върви с кабел> просто е малоумно и за съжаление ти не може да го разбереш
Кой е малоумен и кой не може да разбере, не знам в случая, но не мисля, че е в мен проблема. За разлика от бойлера, който се монтира в банята(или в близост до нея), печката може да си я държиш в кухнята през зимата и на терасата през лятото(примерно). Каква е логиката да ти е свързана директно със ел.инсталацията? Или, хайде, да не е примерно да я местиш на терасата. Жена ти примерно решава, че иска да пренареди обзавеждането в кухнята и за печката трябва да викаш и да си плащаш да ти я разкачат от едната стена и да ти я закачат на другата ли? В това няма никаква логика. Има логика за такива държави, където и за обикновена крушка викат техник да я смени и му плащат, както правят и за патрон на брава и за гумичка или кранче на чешмата. За мен няма никаква логика да ми продават ел. уред ( без бойлер разбира се) без кабел с щепсел. Ами той и щепсела е един вид предпазител. Случвало ми се е-токов удар, идва силен ток и изгаря щепсела. Ако го нямаше щепсела, щеше да изгори печката...
да печката е готварска
с 4 котлона
и фурна
нема никакъв кабел
нотре прав си , но и колегата е прав кт каза за стари кабели с нови уреди
Кой е малоумен и кой не може да разбере, не знам в случая, но не мисля, че е в мен проблема. За разлика от бойлера, който се монтира в банята(или в близост до нея), печката може да си я държиш в кухнята през зимата и на терасата през лятото(примерно). Каква е логиката да ти е свързана директно със ел.инсталацията? Или, хайде, да не е примерно да я местиш на терасата. Жена ти примерно решава, че иска да пренареди обзавеждането в кухнята и за печката трябва да викаш и да си плащаш да ти я разкачат от едната стена и да ти я закачат на другата ли? В това няма никаква логика. Има логика за такива държави, където и за обикновена крушка викат техник да я смени и му плащат, както правят и за патрон на брава и за гумичка или кранче на чешмата. За мен няма никаква логика да ми продават ел. уред ( без бойлер разбира се) без кабел с щепсел. Ами той и щепсела е един вид предпазител. Случвало ми се е-токов удар, идва силен ток и изгаря щепсела. Ако го нямаше щепсела, щеше да изгори печката...
Маверик, навремето като играехме футбол, в съблекалнята имахме един 6 kw калорифер и правеше баня вътре. Доколкото си спомням беше включен или на контакт в стената, или на разклонител. Дядо ми, лека му пръст, имаше една машинка за мелене с голям ел.мотор 3kw и с 15-20 метров разклонител си я ползва над 20г. Това с тия твърди връзки ми е супер нелогично. Като няма щепсел за стапяне, какво остава- или ел.инсталацията, или печката да ти изгърмят?!.. Само за бойлера съм съгласен и то не за друго, ами заради влагата, която би проникнала в един контакт.Те баните основно ги правят без контакти, само оставят 2 кабела за бойлер и 1 кабелче за крушка горе. Честно ти казвам- никаква логика не виждам.
В такива ситуации обикновено изгаря предпазителя (или си изключва ако не си още със старите).Като няма щепсел за стапяне, какво остава- или ел.инсталацията, или печката да ти изгърмят?!..