От: Защо големите ползват blogspot.com?
Не знам за другите, аз мога да ти кажа защо реших да ползвам blogspot за най-новия си сайт, който взех преди десетина дни - въпреки, че го взех с хостинг, сега хостинга ми си стои празен, без домейн
!
Ето и причините:
Като сайта е на blogspot се предполага, че ще зарежда по-бързо (досега не съм попадал на сайт, който да зарежда много бавно, няма за какво да говорим за хостинга на Гугъл, които са заинтересовани да си поддържат сайтовете).
От друга страна - сайта се индексира много по-добре и много по-бързо, понеже си е на Гугъл.
Сайт, хостнат на blogspot няма ограничение на CPU, трафик, обем на снимките... (поправете ме ако греша!).
А като споменах снимки - ползвайки двете функции на Гугъл: blogspot и Пикаса, за в момента можеш да ползваш почти неограничен обем за снимки и това безплатно.
Разбира се, не на последно място: в blogspot рекламите са позволени и вградени.
В момента в blogspot има динамични темплейти, които са много лесни за управление и можеш да придадеш какъвто си искаш външен вид на сайта, без да се налага да бърникаш в кода. Но ако желаеш и разбираш въпреки това има възможност да преправяш външния вид или да ползваш друг темплейт.
Не е без значение и брояча - на мнение съм, че понеже са продукти на една и съща фирма, то те ще са най-добре интегрирани и е възможно да получаваш много по-добри данни за посетителите на сайта от Аналитикс (който също е услуга на Гугъл).
Да не забравяме сигурността - в последно време зачестиха хакерските атаки и винаги е възможно да се хакне, да се зарази хостинга, докато за системата на Гугъл ... излишно е да говорим
Разбира се, има още доводи, но за сега ще се огранича само с това
Има си и някой минуси, които могат да се отчетат, но мисля, че плюсовете са в повече и никак не са за пренебрегване.
А според мен това за IP не е проблем - ако искат винаги могат да си вземат десетина сателитки (нещо което не разбирам защо го правят, по-точно разбирам, но мисля за погрешно) с различни IP адреси и да си осигурят линкове.