Нарича се хейт и е много силно застъпен. Един път от страна на правителството и друг път от страна на някой решил ей така да хейтне. Случва се често и това е причината хората да си пазат в тайна сайтовете. Все пак никой не иска да се знае кой какво прави. За първи път видях хейта, в голям мащаб, в една програма. Ако някой си спомня
GenBucks. Та там всеки месец излизаше класация с топ афилиейтите и сумите, които те правеха на месец. Лошото беше, че беше и публична. Уж за да стимулира потенциалните афилиейти да се записват и да правят пари с нея, но си имаше и хейтърчетата. Не след дълго се намери някой да хейтне и да репортне. Последваха куп пимии по адрес на програмата. И реално от тогава всеки гледа да не се прави на много споделящ. Сега в настоящата
CashBurners има само класация, а кой колко прави и кой юзър с кое име може да се свърже липсва. И си е нормално, като се има предвид какво дебне навън.
Същият е и примера тук. Защо? Защото никой не иска допълнителни хейтове и недоброжелателни случки. А ние сме нация предразположена за това. Освен горния пример на Димитър, имаше и друг на пич, който си показа пак AdSense сайта, за да даде пример как точно си е позиционирал рекламките. Не след дълго той се оплакал, че са му блокнали акаунта, заради фрауд кликове. Подозиреше някой хейтър от форума и да си кажа честно - не е бил далеч от истината. Тук е мястото, в което освен добронамерени, могат да се намерят и злонамерени хора. И да ме питате защо така, не мога да ви кажа. Просто ги има и са пълни нещастници. А това, че хейтват може би ги правят идея по-доволни от живота. Но пак не знам, не ми е познато това чувство. Хейтът е нещо, което си го имаш и си го носиш винаги с теб. Най-тежките случаи са тези, в които даже не осъзнават, че хейтват. Има много конкретни случаи, даже мисля, че и в момента има някъде някой - станал или ставащ.
Същата е причината, поради която и никой няма да си каже точната сума генерирана от него от интернет бизнесчетата си. Просто е така и няма как да е иначе. Иначе в нормално интернет общество е хубаво да се споделят повече неща, потвърдени с примери, но просто това е положението.