L.Seferinov
Member
Забелязвате ли , че все повече потребители и разработчици отбягват работа с платформата Prestashop?
Хм, нямам такова забелязване.Забелязвате ли , че все повече потребители и разработчици отбягват работа с платформата Prestashop?
1. Алтернативи, които правят същото. Тоест, по голям избор и нещата се разводняват(по-вероятно)Забелязвате ли , че все повече потребители и разработчици отбягват работа с платформата Prestashop?
Magento са прекалено големи да влизат в класация със системи като Presta, Wordpress, Opencart и т.н. Мисля, че Nike или Adidas бяха на тази платформа, а от БГ пазара една от най-големите вериги аптеки, която няма да спомена. Те от 5 клиента си вадят такива приходи, каквито Wordpress не може да изкара от 200, а на БГ пазара собствениците на Magento сайтове се броят на пръсти и то при условие, че едната ми ръка е отрязана като на Люк Скайуокър. Иначе за съотношението откъм цена си прав. Доста по-евтино е на Presta, на родния пазар също, но примера ти не е съвсем на място. Все едно да ми кажеш, че Opel е преди Lamborghini по продажби и има по-ниска цена и поддръжка.Виж файлът 24679
Все още е в топ 5 пред magento е . Magento компании оферираха за миграция/ изграждане 80 - 130к, докато Presta компании ~30 000 за едно и също задание
Не писах ли и аз това . И пак е сравнение с ламбо и опел. БГ пазара не харесваме ламбо (по таблица със статистика топ ползвани коли както и тази със cms saas системите), защото предпочитаме да спестим 50к+ както сам написа. Същото е и защо Presta не е тачена като opencart и wp. За Magento може и да си прав, не споря, но по опит за толкова години практика почти никога не съм попадал на нея. В сравнение с останалите системи, смятам че е рядкост и се ползва предимно от силни фирми. Пак казвам личен опит с нея почти нямам.Всяка платформа си има плюсове и минуси, към момента аз предпочитам да се спестят 50 000+ и да се инвестират в маркетинг/ SEO
Не виждам защо да са прекалено големи Magento за класации. VTEX, SAP, Salesforce също са в тази класация, а те най-вероятно излизат по-скъпо и от Magento
За аптеки - SUBRA са на CS cart, Sopharmacy са на SAP, Remedium по спомен бяха custom.
На прима виста 10-15 сайта мога да ти кажа на magento, не са толкова малко в България .
Аз не искам да сравнявам опел и ламбо. Просто казвам че това е доста достъпна и активна платформа, която никой не отбягва. Аз мислих същото като @L.Seferinov, но след няколко бързи консултации съм на друго мнение. Всяка платформа си има плюсове и минуси, към момента аз предпочитам да се спестят 50 000+ и да се инвестират в маркетинг/ SEO
Еее най-после един да ме разбере. Явно и ти си си чукал главата хаха. Вече в не помня в колко теми се води тая "война" коя система е по-добра и единствените, които знаят отговора са тези, които вече са били на Prestashop хахах. Много добре описа недостатъците на системата. С някои от тях даже не бях запознат, тъй като не съм по Back-end-a.Привет, само да попитам, след като имаш тези 50к и ги инвестираш в маркетинг/seo което е супер, кажи ми твоят магазин ако просто не работи, количката примерно има проблеми, зарежда бавно магазин също така доста пъти се случва да крашва браузъра на клиента, мобилната е направо игра на нерви, колко от тези 50к ще се върнат като инвестиция в твоят бизнес и колко реално ще се загубят. Добър магазин се изработва с пари и добро уеб студио, ако човек ще влага в своят бизнес към онлайн, ще бъде сериозен и ще има сериозен партньор като агенция/уеб студио, защото без такъв партньор просто трябва да се наемат хора в фирмата, рядко собственика следи тенденциите и той самият е добър UI/UX дизайнер, програмист и оптимизатор.
Специално за Prestashop, тази система се избягва масово, защото има доста проблеми като инсталатор на модули, доста пъти някой работил преди Вас е омазал всичко и вие трябва да хвърлите нерви и часове работа да оправите тези проблеми, това струва пари, някой трябва да го плати. Също така липса на нормални и работещи модули, ще дам пример с One page checkout, при Prestashop има 2 - 3 и те приличат на модули изработени 2015 година, един Opencart или Woo има над 8 модула и всичките поддържат топ ниво за 2022 година. Последната актуализация на Prestashop прави повече грешки от колкото да поправя, грешките от 1.6 към 1.7 пак са същите и дори правят доста модули неизползваеми при новата версия. От маркетплейса сме закупували модул и той е имал вирус/backdoor от разработчика, също така поддръжката от разработчиците е меко казано смешна и проблемна. Ако някой разработчик трябва да се рови в магазин върху Prestashop, трябва да подготви доста нерви и време.
Семантично управление на версиите е жалка картинка, доста нерви и постоянно проблеми, лошата инженерна работа и doctrine прави системата доста бавна без оптимизация. Ние работим с тази система над 5 години и намиране на хора с опит за малко пари и въобще хора да работят над тази платформа е доста зор.
Поздрави.
Тук не си съвсем прав. НО пък има далеч по-скъпи платформи от Magento - разработките на SAP примерно, са в пъти по-скъпи..... а на БГ пазара собствениците на Magento сайтове се броят на пръсти и то при условие, че едната ми ръка е отрязана като на Люк Скайуокър. .......
Планът към момента е:Привет, само да попитам, след като имаш тези 50к и ги инвестираш в маркетинг/seo което е супер, кажи ми твоят магазин ако просто не работи, количката примерно има проблеми, зарежда бавно магазин също така доста пъти се случва да крашва браузъра на клиента, мобилната е направо игра на нерви, колко от тези 50к ще се върнат като инвестиция в твоят бизнес и колко реално ще се загубят. Добър магазин се изработва с пари и добро уеб студио, ако човек ще влага в своят бизнес към онлайн, ще бъде сериозен и ще има сериозен партньор като агенция/уеб студио, защото без такъв партньор просто трябва да се наемат хора в фирмата, рядко собственика следи тенденциите и той самият е добър UI/UX дизайнер, програмист и оптимизатор.
Това е така, но чакай, ако решат да правят нещо с Dynamic Navision или SalesForce.Тук не си съвсем прав. НО пък има далеч по-скъпи платформи от Magento - разработките на SAP примерно, са в пъти по-скъпи
Тук не си съвсем прав. НО пък има далеч по-скъпи платформи от Magento - разработките на SAP примерно, са в пъти по-скъпи
Поправих се при следващия пост. Просто гледах да съм по-лаконичен. Прав си, че има далеч по-скъпи решения и пак казвам: по мой опит за БГ пазара най-често използвани са Wordpress, Opencart, Cloudcart, Prestashop. Това и исках да кажа, че в сравнение с тях Magento се броят на пръстите на едната ръка (тая, здравата, не отрязаната). С две търсения в Google може да се провери колко страници ще ти се покажат на въпросните системи, може да го проверим и с Trend-a за да засечем интереса, но да не влизаме в off topic. Не че Magento не е читава и т.н. но в сравнение с останалите 4 е по-малко ползвана на родния пазар поради ред фактори.За Magento може и да си прав, не споря, но по опит за толкова години практика почти никога не съм попадал на нея. В сравнение с останалите системи, смятам че е рядкост и се ползва предимно от силни фирми. Пак казвам личен опит с нея почти нямам.
В моя случая стеник имат ексклузивност с конкурент, а екстенза и белуга ми се струват overprice. (Да, знам че са професионалисти и такива са им цените, просто аз не съм техния клиент най-вероятно)Факторите са само 2:
- бюджет - каквото и да говорим, Magento си иска финансов ресурс и това си е
- специалисти с подходящата кеспертиза - за Стеник няма се вредиш поне 12 месеца напред, другите колкото и да имат желание не могат да обслужат всички желаещи.
В крайна сметка се създава мнима кофти репутация на платформата, заради субективни фактори.