Хаха и аз помня първия нет като в Матрицата. Спираха телефона и вкарваха буксата и "избрания" пращаше мейл, а останалите гледахме сиира хахаха. Чак ме хвана носталгията, че сега всеки 2-ри е I.T. за 1 седмица.
Бтв тия компи не са ми грам познати. Явно съм по-зелен в това отношение. Аз имах комп, когато беше модерно да се хвалиш дали си имал Pentium 2 или 3 и ходех по зали, когато магнитните дискети бяха с увеличен на 1.44мб капацитет. Старите бяха колкото а5 формат книга, предполагам помниш.
Е та то и моя интернет беше УД телефоня
Помня мирки, ICQ-та и квот се сетиш. Първия ми скайп е регистриран 2003-та, още никой нямаше и не знаеше какво е скайп
А иначе Commodore 64 ( Комодор 64 ) е персонален компютър от 82-ра, като в моя случай разбира се е дошъл с 15 годишно закъснение. Имах цял куп игри ( tozi nqma джойстици иначе е го -
https://www.ebay.com/itm/255576330152?hash=item3b81894fa8:g:KQMAAOSwRj1io2A0 ), приложен софтуер за него, той няма хард, всичко е на дискетите и не са от тези малките, може би като размер все едно да наредиш 4 обикновени дискети една до друга, не знам дали си виждал такива, не помня колко инча се водиха, иначе като капацитет са по-малки от стандартните дискети. ИМаше един лаф, едни далечни братовчеди от София, като идваха на гости се подиграваха на нас селянчетата ( тогава живеех в едно село до Сл.Бряг днес едно от най-големите в Бг по площ и с най - голяма вилна зона ). Та те се ебваха с нас че не сне знаели какв ое компютър, че сме мислели че комп е телевизор с мишка и клаиватура.. .В случая Комодор работеше не само с монитор, но и с телевизор та бъзика буквално беше истина, компютъра самия е в клавиатурата, имаше си мишка, имах си гейб атрибути джойстици и т.н., имах си и четец за дискети, като той е отделен иначе на самия компютър се слагат едни специални акрти, които така и не открих никъде. Компа работеше ОТЛИЧНО до 2005-та година, когато майка ми раздаде вещите ми на сиганчетата, решила че моята стая не ми е нужда защото съм голям и изхвърлила всичко от лексикони до стари класически фотоапарати ( и скъпи ама оно не знайло ), Само комодора в момента струва в пълния пакет около 300 долара, а Финезията усилвател студиен струва около 200 долара в момента и е толкова рядка че не може да бъде, па за лексиконите няма да говоря
аа и пълен сет професионална преносима фотолаборатория от 80-те
П.П. имай в предвид че не съм толкова дърт, просто така ми се случиха нещата за да видя и тези уникално неща
. Работил съм на компщтри с Win 95 и 92, 98,Win 2000, Win 2000 Server, Win CE на първите PDA дето днес им викате таблети още през 2001-ва с тъчскрийни и по-добри от днешните смарт устройства. Win XP секви версии и т.н. Между другото знаете ли че до късни години до преди да излезе Win 7 сървър всеки си позлваше ( все още много го ползват ) Win 2000 Server.
Много офтопук стана
Говорихме си за Престашоп, стигнахме до ситория на гугъл и стари таралясници...
Престашоп не беше лоша платформа, в момента нещо се случва. Като цяло отдавна не съм работил с нея, защото при мен повечето идват с вече избрана, та често ползвам Опънкарт, избягвам WP за сайтове с много продукти винаги препоръчвам Магнето ( познайте колко са чули и поискали да чуят ) в крайна сметка стигаме до Опънкарт. Но така или иначе аз не мога да поемам хора с го;леми онлайн магазини, изработвал съм онлайн магазини с тематични и ограничени продукти. За СЕО правил съм на по-големи онлайн магазини и все още правя, но да се нагърбя да правя онлайн магазин за голям потребителски поток и с голям асортимент, не ми е по силите времево, така че винаги препращам към който трябва
Та.. в общи линии аз избирам да работя по малки магазини като асортименти следователно няма и смисъл от ползването на други платформи, просто защото нещата опират до простички опции. Интеграции за доставчици си има и го знаете и за опънкарт и за WP и т.н.и т.н. т.н.тн.тн.т