Здравко, можеш да разгледаш на историческа база всяка комунистическа система за пример. Обаче вече не живеем в такъв строй и ако впрегнеш лекарите на заплати ще останем без лекари. Постави се ти на тяхно място. Все едно всички уебмастъри на заплата и толкоз. Каква ще ти е мотивацията.
Точно, защото чета статистики знам, че изказването ти е абсудрно и си говориш наизуст.
Наистина няма смисъл да споря с теб след като хвърляш такива произволни твърдения и не можеш да ги защитиш с източници.
Здравко, не можеш да обвиняваш хората, че се грижат за семействата си. Не са длъжни да стоят тук от чист национализъм. Тя държавата ако им пукаше за тях и за народа като цяло, нямаше да го допусне. Как познаването на историята ни може да спре някой да отиде в друга страна?
Здравко, това че сме на водещите места по смъртност в Европа НЕ ОЗНАЧАВА, че продължителността на живота е намаляла, както ти твърдиш, камо ли пък с цели 10 години. Просто е смешно.
Какво означава, че се е увеличила ? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Здраво, мене историята ми е хоби и знам неща, които ти сигурно не знаеш, но не можем да гледаме толкова едностранчиво и честолюбиво на нещата. По тая логика айде сега сваляй турските маратонки щото сме били под турско робство. Не яж сръбска наденица, не гледай руски филми, не ползвай тоя форум щото се хоства в Канада, пък те са били на страната на Британската имерия, които пък са ни навредили още повече....изобщо..а, Германия просто сме потънали заедно с тях, нито са ни окупирали нито са били срещу нас.
А за заплатите също видях, само че нали знаеш че тук това сме форум за предприемачи. Няма значение каква е заплатата, все е заплата и хомот.
Да, Здравко, увеличила се е.
За разлика от теб, аз мога да ти посоча данни, а ти се смей, колкото искаш. И не говори за теми, по които си некомпетентен.
Ето ти диаграма от International Journal of Epidemiology показваща постоянно увеличаващата се средна продължителност на живота. Дано да можеш да я разшифроваш.
http://ije.oxfordjournals.org/content/early/2011/03/16/ije.dyr061/F1.expansion.html
Виж файлът 13482
Средната продължителност на предстоящия живот1 общо за населението на
страната, изчислена за периода 2011 - 2013 г., е 74.5 години. Спрямо предходния период -
2010 - 2012, тя се увеличава с 0.5 години.
...
За десет години в периода между 2003 и 2013 г. средната продължителност на живота
при жените е нараснала с 2.4 години, а при мъжете - с 2.3 години.
След като ти не даваш, защото говориш наизуст, то аз давам данни от НСИ:
http://www.nsi.bg/bg/content/12176/...предстоящия-живот-на-населението-през-периода
Изтегли си файла и го разгледай добре, защото видимо не си много схватлив, но за сметка на това инатлив.
Специално за теб качвам и таблицата, да не си помислиш, че пак си прав и да търсиш кусури.
Виж файлът 13483
Да виждаш намаление с 10 години? Аз виждам леко увеличение, но може би съм само аз, а ти ги разбираш по-добре а?
Сега ще признаеш ли, че си сбъркал (осрал) и че хал хабер си нямаш от темата?
Чакам твоя отговор.
Здравко, ние като българи сме си навредили повече един на друг, и политиците на целия народ отколкото чуждите нации. Какъвто и национализъм да се вихри всичко опира до интересите на няколко индивида, чиито сутрешни произведения смърдят и те. Няма нищо лошо в това да имаме достойнство и да не лижем чуждите задници, но да имаме и покритие. Само с голи лозунги не става. Какво пречи лекарите да отидат да поработят в Германия, след това тия пари ще дойдат пак тук, то цялата ни икономика на това се крепи.
Ставам смешен ? Как да ти ги пратя, когато не са публикувани в официалните сайтове, поради държавно васалство. Като доктор трябва да знаеш тези неща, ако не ги знаеш, отиди и поискай справка в официалния държавен архив, от там все още не са изчезнали.