Това процесорче не плейва видео, баце. Старият ми процесор го пенсионирах по точно тая причина. Сега, ако за вас фанатиците на опашката пред стора не е важно да гледат клипове - ОК съм с това. За таблици и браузене става, малко бавничко ама не е като без хич!
Електронна книга ти е перфектна за нищожните изисквания - що се умълча там?
Не може да хулиш нещо толко много без да си го ползвал никога само на базата на някакви бенчмаркове и че си го разцъкал за 2 мин. в магазин, а да го сравняваш с таблет и четец е смешно. Пиша само едно мнение и няма да влизам в спорове защото изглежда, че каквото и да ти се напише няма да си промениш мнението, но дано поне някой, който е решил да си купува Air не ти се върже на глупостите. Вярно е, че като хардуер не е нищо особено, но ще върши работа на 95% от хората. На мене вече 3 години ми изкарва заплатата, направил съм десетки сайтове, игри и др., и като гледам още 3 ще изкара без проблеми.
Ето едно клипче как “не плейва” видео.
<iframe width="560" height="315" src="
" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
4 таба с 4к клипове. спрях им звука към края да се чуе, че даже и не успя да загрее и да се пуснат вентилаторите
ето още едно сравнение с десктоп машината ми. 4 ядрен i5 на 3.2ghz, 8 гб рам и сдд с прясно инсталиран уиндоус. Изглеждат горе долу наравно, даже air-чето зареди 1-во Unity-то, нищо, че кликнах малко по-късно.
<iframe width="560" height="315" src="
" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Вярно е, че почва да се бави когато се отворят много неща, но ми се случва много рядко. Иначе е безшумен(вентилаторите съм ги чул няколко пъти за 3 години при много голямо натоварване), лек, дълъг живот на батерия, качествени материали(не гадни и скърцащи пластмаци) - все неща, които са ми важни и компенсират малко по-слабия перформанс. Бачкам си по паркове, плажове, кафета без да се притеснявам за батерията и да мъкна зарядни или допълнителни батерии.
Иначе не съм от фанатиците. Новия Макбук Про за мен е голема излагация с липсата на портове. Предполагам, че вече каквото и да пуснат ще е така и ще ни карат да си купуваме преходници за всичко, така, че след известно време ще се връщам на windows. Но иначе за тия пари от Air-a по-добро няма.
Иначе преди и аз бях на твойто мнение, че са скъпи и надценени боклуци, но сега като гледам windows-ките лаптопи всички, които ми хващат окото са над 3 бона. Air-a си е направо без пари в сравнение с тях