nandibandi
Well-Known Member
Колко личен пример от това, че си държа евра в нас?
Мозъчния тръс' се изтърси.
Ако кажеш и за пендарите от баба ти, направо да почваме да оперираме със златния резерв.
Колко личен пример от това, че си държа евра в нас?
Имането и удобството на дадена парична единица са две различни неща, кретен.Така си представят еврошебеците зоната
Идеята е, че ги ползвам честно, след месец пак летя, там където се ползват. ТИ нямаш ли котки за чифтосване?Мозъчния тръс' се изтърси.
Ако кажеш и за пендарите от баба ти, направо да почваме да оперираме със златния резерв.
Лети, лети..след месец пак летя,
ТИ нямаш ли котки за чифтосване?
В Америка е същото не се вълнувай 43 милиона живеят под прага на бедност. Източник няма да ти дам голямо момче си, работиш с евро ще се справиш.
Демек пропагандата е или руска, или комунистическа?Полезните идиоти на РФ нямат свършване. На смени са тук и в социалките, с денонощно присъствие.
То пък 100€ са един капиталКолко личен пример от това, че си държа евра в нас?
Събира и той за Х5-ца.То пък 100€ са един капитал
Те са вече демодеСъбира и той за Х5-ца.
Демек пропагандата е или руска, или комунистическа?
Пропагандата обаче има две страни. Може да е пропаганда на нещо добро. Добри качества, добра история, добра практика, добра музика, изкуство, опит...
Може и да е лоша пропаганда. Да рекламираш различна сексуалност. Да твърдиш, че педофилията е просто сексуална ориентация. Да казваш на бялото черно и обратното. Да пропагандираш правото да бъдеш тъп и необразован, като нещо нормално. Да убеждаваш света, че едните са повече хора от другите. Да променяш законите тогава, когато на теб ти изнася. Когато спре, променяш ги пак.. И лека-полека се случват нещата от Идиократия.
На идиотите им дай само да повтарят думата "пропаганда" без да влагат никакъв смисъл в нея. Толкова могат, така е удобно. Трендът го изисква.
Хаха, ок стигнахме до заглавието... Ми не, нееем намерение да критикувам, понеже спомена плюсове и минуси и ми стана интересно какви са, а не ... шаблона.. "ползи за икономиката"Първо, въпроса го имаш още със зъглавието на темата, много е лесно само да се критикува, без да се дава решение или мнение. Второ, ето затова не дадох плюсове и минуси, щото ще засилиш темата в различна посока и няма да кажеш ти какво мислиш по въпроса.
Ето, имаш некви реални възгледи... аз лично опасения за колебания в курса нямам. Трябва да се случи нещо наистина сериозно, че за ден да видим 2:1Ето ти един + със политиката от последните години на теглене на дългове и големи разходи в един момент може курса към еврото да стане 2:1 или 3:1 и ако имаш 10к в банката, на следващия ден ще имаш 5. Следващия етап е падане на борда и честита нова 96г. В момента по-малкото зло е да сме в Еврозоната. Тука може да си направим още един извод, дори и в борд родните политици нямат финансова дисциплина, нямаме бюджет без дефицит от незнам кога.
Ето ти още един, когато си в борд към еврото (реално си с еврозоната но формално не си), оставаш в периферята и си прецакан по презумция. Парите тръгват от Централна Европа и докато дойдат до нас цените вече са много по-високи и честита по-висока инфлация, както и става.
Айде престраши се вече и кажи какво ти е мнението по темата.
Продължаваш да кълвеш на гола кука, браво.
Последните няколко години правителствата се надпреварват, кой ще харчи и взима повече заеми. Взимат се заеми и се вдигат пенсии, МРЗ, социални, армия, все неща от които няма да има възвръшаемост. След тая тенденция, кое правителство ще дойде и ще стегне колана? След тоя харчлък, кой ще дойде и ще ореже социалните, ще намали харчовете и бюрокрацията? Аз не виждам такъв шанс, дано да греша. В един момент няма да имаш текущи пари за да си покриваш разходите и ето ти промяната на курса. Досега 20 години имаше политически консенсус, че не трябва да задлъжняваме но явно сега се позабравиха 90те и започнахме с харчлъка. Историята ни е показала, че почне ли се един път накрая свършва зле.Ето, имаш некви реални възгледи... аз лично опасения за колебания в курса нямам. Трябва да се случи нещо наистина сериозно, че за ден да видим 2:1
Последните ~20 години, добре управляваме фиксирания курс, въпреки кризите. На графика - линията е права.
Аз също, даже смятам за грешно пропагандирането как кат влезем и изведнъж ще забогатеем, ще потекат реки от пари и инвестиции и тн. Това говорене е грешно и създава грешни очаквания (нещо като с влизането в ЕС), а като има грешни очаквания после хората ще са разочаровани и се получава обратния ефект.Аз не вярвам, че това ще отвори нови инвестироски врати.. там проблема ни е чисто корупционен, без значение кой управлява.. всеки иска да цоца и да цака.
Ами заблудил си се, валутните резервите на БНБ са в Евро, лева е обезпечен с еврото, нямаме суверенитет щото лева е обезценен отдавна. Който мисли, че имаме валута с някаква стойност, нека падне борда и добър ден 90-те. Реално сме в кюпа и квото и да се случи в еврозоната ще се отрази и на нас и ще се отрази много по-зле щото сме периферия. Не можем да стоим отстрани и да мислим дали да влезем или не, щото дефакто сме вътре. Това могат да си го позволят Унгария, Чехия и тн. страни които имат собствена валута с реална стойност.Та, въпреки, че сме вързани към еврото, все пак имаме свободата да взимаме индивидуални решения. За мен това е по-правилния избор, дори и в даден момент да вземем грешно такова. Не съм съгласен, че ЕЦБ определя монетарната ни политика в момента, а да ѝ се "отдадем" сега, при толкова неизвестни от Русия-Украйна, Израел-Палестина и другите там в района, ай нема нужда.
От кога да върнеш на прост човек нещо на нивото му е кълване.Продължаваш да кълвеш на гола кука, браво.
обясни за БНР значението на Валутния съвет доц. Виктор Йоцов, финансист и преподавател в УНСС.Влизането в един паричен съюз означава централизирано взимане на решението по паричната политика и то ще бъде във Франкфурт. Ние от този суверенитет сме се отказали преди 25 години.
Шараните винаги си мислят, че отиват в рая докато ги теглят нагореОт кога да върнеш на прост човек нещо на нивото му е кълване.