nandibandi
Well-Known Member
Колко личен пример от това, че си държа евра в нас?
Мозъчния тръс' се изтърси.
Ако кажеш и за пендарите от баба ти, направо да почваме да оперираме със златния резерв.
Колко личен пример от това, че си държа евра в нас?
Имането и удобството на дадена парична единица са две различни неща, кретен.Така си представят еврошебеците зоната
![]()
Идеята е, че ги ползвам честно, след месец пак летя, там където се ползват. ТИ нямаш ли котки за чифтосване?Мозъчния тръс' се изтърси.
Ако кажеш и за пендарите от баба ти, направо да почваме да оперираме със златния резерв.
Лети, лети..след месец пак летя,
ТИ нямаш ли котки за чифтосване?
В Америка е същото не се вълнувай 43 милиона живеят под прага на бедност. Източник няма да ти дам голямо момче си, работиш с евро ще се справиш.
Демек пропагандата е или руска, или комунистическа?Полезните идиоти на РФ нямат свършване.На смени са тук и в социалките, с денонощно присъствие.
То пък 100€ са един капиталКолко личен пример от това, че си държа евра в нас?
Събира и той за Х5-ца.То пък 100€ са един капитал![]()
Те са вече демодеСъбира и той за Х5-ца.
Демек пропагандата е или руска, или комунистическа?
Пропагандата обаче има две страни. Може да е пропаганда на нещо добро. Добри качества, добра история, добра практика, добра музика, изкуство, опит...
Може и да е лоша пропаганда. Да рекламираш различна сексуалност. Да твърдиш, че педофилията е просто сексуална ориентация. Да казваш на бялото черно и обратното. Да пропагандираш правото да бъдеш тъп и необразован, като нещо нормално. Да убеждаваш света, че едните са повече хора от другите. Да променяш законите тогава, когато на теб ти изнася. Когато спре, променяш ги пак.. И лека-полека се случват нещата от Идиократия.
На идиотите им дай само да повтарят думата "пропаганда" без да влагат никакъв смисъл в нея. Толкова могат, така е удобно. Трендът го изисква.
Хаха, ок стигнахме до заглавието... Ми не, нееем намерение да критикувам, понеже спомена плюсове и минуси и ми стана интересно какви са, а не ... шаблона.. "ползи за икономиката"Първо, въпроса го имаш още със зъглавието на темата, много е лесно само да се критикува, без да се дава решение или мнение. Второ, ето затова не дадох плюсове и минуси, щото ще засилиш темата в различна посока и няма да кажеш ти какво мислиш по въпроса.
Ето, имаш некви реални възгледи... аз лично опасения за колебания в курса нямам. Трябва да се случи нещо наистина сериозно, че за ден да видим 2:1Ето ти един + със политиката от последните години на теглене на дългове и големи разходи в един момент може курса към еврото да стане 2:1 или 3:1 и ако имаш 10к в банката, на следващия ден ще имаш 5. Следващия етап е падане на борда и честита нова 96г. В момента по-малкото зло е да сме в Еврозоната. Тука може да си направим още един извод, дори и в борд родните политици нямат финансова дисциплина, нямаме бюджет без дефицит от незнам кога.
Ето ти още един, когато си в борд към еврото (реално си с еврозоната но формално не си), оставаш в периферята и си прецакан по презумция. Парите тръгват от Централна Европа и докато дойдат до нас цените вече са много по-високи и честита по-висока инфлация, както и става.
Айде престраши се вече и кажи какво ти е мнението по темата.
Продължаваш да кълвеш на гола кука, браво.
Последните няколко години правителствата се надпреварват, кой ще харчи и взима повече заеми. Взимат се заеми и се вдигат пенсии, МРЗ, социални, армия, все неща от които няма да има възвръшаемост. След тая тенденция, кое правителство ще дойде и ще стегне колана? След тоя харчлък, кой ще дойде и ще ореже социалните, ще намали харчовете и бюрокрацията? Аз не виждам такъв шанс, дано да греша. В един момент няма да имаш текущи пари за да си покриваш разходите и ето ти промяната на курса. Досега 20 години имаше политически консенсус, че не трябва да задлъжняваме но явно сега се позабравиха 90те и започнахме с харчлъка. Историята ни е показала, че почне ли се един път накрая свършва зле.Ето, имаш некви реални възгледи... аз лично опасения за колебания в курса нямам. Трябва да се случи нещо наистина сериозно, че за ден да видим 2:1
Последните ~20 години, добре управляваме фиксирания курс, въпреки кризите. На графика - линията е права.
Аз също, даже смятам за грешно пропагандирането как кат влезем и изведнъж ще забогатеем, ще потекат реки от пари и инвестиции и тн. Това говорене е грешно и създава грешни очаквания (нещо като с влизането в ЕС), а като има грешни очаквания после хората ще са разочаровани и се получава обратния ефект.Аз не вярвам, че това ще отвори нови инвестироски врати.. там проблема ни е чисто корупционен, без значение кой управлява.. всеки иска да цоца и да цака.
Ами заблудил си се, валутните резервите на БНБ са в Евро, лева е обезпечен с еврото, нямаме суверенитет щото лева е обезценен отдавна. Който мисли, че имаме валута с някаква стойност, нека падне борда и добър ден 90-те. Реално сме в кюпа и квото и да се случи в еврозоната ще се отрази и на нас и ще се отрази много по-зле щото сме периферия. Не можем да стоим отстрани и да мислим дали да влезем или не, щото дефакто сме вътре. Това могат да си го позволят Унгария, Чехия и тн. страни които имат собствена валута с реална стойност.Та, въпреки, че сме вързани към еврото, все пак имаме свободата да взимаме индивидуални решения. За мен това е по-правилния избор, дори и в даден момент да вземем грешно такова. Не съм съгласен, че ЕЦБ определя монетарната ни политика в момента, а да ѝ се "отдадем" сега, при толкова неизвестни от Русия-Украйна, Израел-Палестина и другите там в района, ай нема нужда.
От кога да върнеш на прост човек нещо на нивото му е кълване.Продължаваш да кълвеш на гола кука, браво.
обясни за БНР значението на Валутния съвет доц. Виктор Йоцов, финансист и преподавател в УНСС.Влизането в един паричен съюз означава централизирано взимане на решението по паричната политика и то ще бъде във Франкфурт. Ние от този суверенитет сме се отказали преди 25 години.
Шараните винаги си мислят, че отиват в рая докато ги теглят нагореОт кога да върнеш на прост човек нещо на нивото му е кълване.![]()