Krumov
Well-Known Member
Кое не е вярно?капиталистическата здравна реформа
Кое не е вярно?капиталистическата здравна реформа
Мани го! Как да му обясниш, че преобразувайки болниците в търговски дружества, ти превръщаш лекарите в търгаши, които гледат само печалбата. Пациентът за тях е просто досадно препятствие пред яката пара. Това е капиталистическото здравеопазване.Кое не е вярно?
Кое му е лошото на отделните валути и държави и защо този модел да е ''разделяй и владей''? Кой дели и владее при тва положение???Кое искате ? Разделай и владей - валути, държави и тн
Изясни си първо понятията. Каква е връзката на форумите с глобализацията? Интернет и форуми имаше и преди ЕС, че даже бяха по-добри"Глобализацията експлоатира унищожава и подчинява:". Обърка думата със социализъм. Иран Северна Корея и Русийка изобщо не са такива.
Благодарение на таз глобализация, сега ти четем диариите в интернет форуми. Така, че ето и някои лоши неща.
валути, държави - в пъти по-добре от глобализацията.Кое искате ? Разделай и владей - валути, държави и тн или
Глобализация - една валута, една държава
Минато през пропаганден бот, казаното се тълкува така:при глобализацията имаме един властови център (абревиатура от 3 букви), който владее, експлоатира, унищожава и подчинява.
"Глобализацията експлоатира унищожава и подчинява:"
Не знам какво забравят, но тотално наблюдавам пълна летаргия измежду родителите на нашето поколение, като много от тях са със супер различи доводи. От имам да мисля за други неща, до едно време ги гледаха бабите и дядовците, сега няма кой да ми удари рамо. И така едно поколение, а може би и следващите започват лека полека да се отдалечават от нормалното възпитание и отговорности към себе си и към околните.В преследването на ненужните удобства родителите забравят, че са такива. Забравят и, че имат отговорности към обществото.
И това е защото постянно са облъчвани с думичките: трябва, имаш, сега, вземи, не чакай и още и още. Едневно в телефона, пощата, на входа на блока, на улицата, в транспорта, в офиса, повреме на почивка и т.н. Един на десет е в състояние да се отърси от розовата мъгла на имането и да запази що годе в нормално състояние мисловната си дейност.
И не само в Българие така. Това е стандарт наложен от власт имащите на малките термити
More money = more attitude.....само, че към по-лошо...
Интернет е един от малкото плюсове на глобализацията, но и той ще отпадне полека-лека като другите - свободно придвижване на стоки и хора и др.Отиди прочети какво е глобализация, стига се излагахте.
Глобализация – Уикипедия
bg.wikipedia.org
Нали си наясно, че ако нямаше глобализация тук - щеше да обсъждаш в кръчмата на село глупостите си по цял ден, а не да ги споделяш в интернет?
В интернет има педофили, това означава ли, че целия интернет трябва да се забрани?
Не знам какво забравят, но тотално наблюдавам пълна летаргия измежду родителите на нашето поколение, като много от тях са със супер различи доводи. От имам да мисля за други неща, до едно време ги гледаха бабите и дядовците, сега няма кой да ми удари рамо. И така едно поколение, а може би и следващите започват лека полека да се отдалечават от нормалното възпитание и отговорности към себе си и към околните.
Пак ти казвам, няма как държавата да поеме 100% от вината. Тя е в много малък % в сформирането на характер, възпитание и възприятие за правилно и неправилно.
Защото има една теория че хората са хора докато не са се появили - държави, валути и всички останали неща които ни разделят. За какво се караме в момента - еврото, за какво се карат Русия и Украйна и тнКое му е лошото на отделните валути и държави и защо този модел да е ''разделяй и владей''? Кой дели и владее при тва положение???
Виж, при глобализацията имаме един властови център (абревиатура от 3 букви), който владее, експлоатира, унищожава и подчинява. Криви са ти представите за света, Мите.
Интернет е един от малкото плюсове на глобализацията, но и той ще отпадне полека-лека като другите - свободно придвижване на стоки и хора и др.
Един пример за кофти аспект на глобализацията: държавата ни няма никакъв контрол върху въздушното ни пространство. Питаме ЕК дали да пуснем самолета на Лавров. Това е пълна липса на суверинитет. Характеристика на всяка колония.
Не се и мъча, но хванах някакви думи и реших, че пак ще е тъпня. И пак бях прав.Видиш Крум с повече от 2 реда - изобщо не чети, аз така правя. Губиш много време с тея комундрели.
Един пример за кофти аспект на глобализацията: държавата ни няма никакъв контрол върху въздушното ни пространство. Питаме ЕК дали да пуснем самолета на Лавров. Това е пълна липса на суверинитет. Характеристика на всяка колония.
Тая теория - в кенефа и пускай водата. Хората винаги са се биели за територия. Преди да започнат да се делят по националност, са се разграничавали на племенен принцип. Суверенните държави могат да противостоят на хегемона. В противен случай имаме пълен протекторат и диктат. Дали всички държави щяха да са в локдаун, ако безумията не идваха от един властови център?Защото има една теория че хората са хора докато не са се появили - държави, валути и всички останали неща които ни разделят.
Е, то е видно, че ни си чул новината, нито схващаш за какво се говори. Питали сме ЕК дали да го пуснем - факт. И в случая по-добре, щото наште комсомолци-натегачи щяха да откажат.Не съм попадал дори на новината, но България и въздушното и пространство, не се третира от ЕК,