За или против влизането на България в еврозоната

За или против сте за влизането на България в еврозоната?

  • За

    Votes: 39 59.1%
  • Против

    Votes: 28 42.4%

  • Общо гласове
    66
Против, защото българина живее перфектно и не му трябва промяна!

 
Против, защото българина живее перфектно и не му трябва промяна!

Та, левът е бил лев до 1944 г.
За жалост, да. :(
 
Против, защото българина живее перфектно и не му трябва промяна!

да да и докато четеше статията на мисирките от ФрогНюз колко пъти излъска бастуна ?
 
да да и докато четеше статията на мисирките от ФрогНюз колко пъти излъска бастуна ?
То това е здраве, да се лъска. Но дори и да се докара до вливане на глюкоза венозно, пак ще си остане факт, че лева е нищо вече.
 
То това е здраве, да се лъска. Но дори и да се докара до вливане на глюкоза венозно, пак ще си остане факт, че лева е нищо вече.
мен не ми дреме в какво ще получавам плащания , аз винаги си ги обръщам в рубли :)
 
Ма тя не пада ли сега? Взимай Юани, май тия ще се задържат най-стабилни. :)
леко ппадна ама какво от това

1689020905350.png
 
За жалост, да. :(

Точно. За жалост! Предполагам на всеки му се иска лева да не беше губил стойността си, но това са фактите. Като някаква последна надежда е да изплува икономически България с еврото.
 
Като някаква последна надежда е да изплува икономически България с еврото.
Шанс да изплуваме има само с нормални политици. Ама такива и с ксениански бимберици няма да намериш в тази държава.
 

Прогноза за България: След 3-4 години остър дефицит на ток, тежък колапс на съвременния ни начин на живот​

Без енергетика няма никаква икономика и дори интернет, когато загасне тока - и IT-та и те ще останат без работа

Малко повече информация за американската ядрена енергетика дава Виктор Папазов който е Founder (company) в Bulgarian Stock Exchange – Sofia в профила си във Фейсбук в светлината на решението България да продаде оборудването на АЕЦ "Белене" на Украйна.

Ето какво написа той:




- Последният въведен в експлоатация атомен реактор е вторият енергоблок на Watts Bar в Тенеси.
- Предпоследният енергоблок е бил въведен в експлоатация през 1996 г пак в същата централа.

През този период американските производители се опитват да се закрепят на международните пазари.


През 2007 Уестинхауз подписва договор за намерение за строителство на четири блока АР-1000 в Китай. Трябвало е да бъдат въведени в експлоатация през 2013, но успяват едва 5 години по-късно.

За този реактори има сключени договори с Полша, а също и с Индия за 6 реактора, но строителство засега не е започнато никъде, камо ли да има някакви срокове.

Да знаете с какви "специалисти" и строители на АЕЦ ни заблуждават.

Без енергетика няма никаква икономика и дори интернет. Когато загасне тока и тези млади българчета, които работят на ишлеме с мозъците си за чужди фирми и се фукат, че били IT-та и те ще останат без работа.

Тези, които възнамеряват да бастисат реакторите на Беляне извършват национално предателство и обричат децата и внуците ни на мизерия и връщане в средновековието. И не, не съм апокалиптичен. Ето ви грубо сметката:

- г-н Асен Василев подписа закриването на топлоцентралите в Марца изток през 2026, което е след три години. Отпадат 40% от капацитета.

- АЕЦ дава около 30-35%. Но служебното правителство подписа в пети блок на АЕЦ да се използва американско гориво, което на практика ще го извади извън строя.

- ПАВЕЦ Чаира беше саботиран и също е извън строя, а той беше огромна батерия, която да съхранява ток от АЕЦ и соларни и вятърни мощности.

Накратко, само след 3-4 години, съществува съвсем реална опасност да изпаднем в тежък дефицит на електроенергия, което от своя страна ще доведе до тежък колапс на съвременния ни начин на живот.

Да не кажете, че не сте били предупредени.
Кой разбрал, разбрал.

 
  • Haha
Реакции: Sky
Унгария е една от любимите дъвки на путинофилите, защото нищо не разбират от икономика (дори "вишистите"):

Събрали се БРИКС, дето:
1 рубла = 2 ст.
1 юан = 25 ст.
1 рупия = 2.2 ст.
1 ранд = 1 ст.
1 реал = 35 ст.
И тея ще създават нова валута, която ще измести долара и еврото.
С 1 лев ги купуваме всичките 🙂
 
  • Haha
Реакции: Vbb
Е, нема ли нещо от Григор Лилов? Ей, забрайхте го тоя велик капацитет.. тц-тц-тц!
 
Това е и идеята на валутен борд, ЕС,... Колкото по-малко зависим от нашите политици - по-добре за хората.
Стига с тази мантра.
Валутен борд си имаме и поради това не може да се печатат непокрити пари. А ЕС от времето на медийния вирус е развъртяло принтера.
 
За дълбоката криза за ток и горките нас, ИТ-тата...
За тока са го измислили - ще се превърнем в ползвател (вносител), турците са се заели със строеж на мощности край нас така или иначе.
Днес трябва да ми доставят Старлинк комплекта и ще разполагам със сателитен интернет. А за тока през следващите до 3 години така или иначе мисля да сложа на покрива соларни панели, както и над паркоместата, които имам. Няма да е основен източник, но надявам се достатъчен, колкото да закрепям положението ако се налага. Мога да покрия около 160кв.м. покривна площ, което мисля би било достатъчно.
Да, не всеки живее на място, където може да слага панели или сателитни антени, но пък ИТ-тата сме мобилен народ. Ето къде са Румъния (Клуж Напока - с дотатъчно бизнес и работа), Италия, Испания, Чехия, Словакия, Унгария. Който има уменията и желанието, няма какво да го спре.

Ако имахме политици на място, след като чуят, че за Украйна се дава възможност да инсталира и ползва руски енергоблокове, можеше да се възползват от това и да извъртят нещата в наша полза, а не да продават реакторите и после да си смучим палците.
Защо не пратят Уестингхаус в Украйна? Така и така Европа ще дава пари за нови мощности там.

Не бива да се осланяме на чуждестранни политици. Те си следват техните интереси, шанса за които да съвпаднат с нашите е минимален.
От гражданското общество в страната ни зависи на власт да попаднат поне малко нормални хора. За целта трябва да има граждански контрол така че на тези в парламента да не им е спокойно и ден, и да знаят, че ако нещо е на път да се оплеска - ще има последствия.
Сега без никаква свян слушат какво им се диктува и следват безпрекословно. Така им се гарантират позицийките и от там далаверите. Ще продължат да правят каквото си искат докато не се появят хора, които да им разтърсят света. За съжаление не вярвам, че в скоро време такова нещо може да стане.
 
Относно периода на адаптация - необходимо е да има образователна кампания, за да се подготвят хората за това.

Ние тук сме запознати какво ще стане и поради това искаме въвеждането на еврото. Но баба ти Гинка от село не знае и непознатото я плаши. Необходимо е да има много подробна инфорационна кампания по темата.
Няма нищо такова. Трябва да си някой тийн за да не знаеш, че през 90-тте сменихме няколко различни облика на лева, имахме борд, имахме деноминация 1000 към 1. Баба ти Гинка тогава е била леля Гинка и е успяла да обръща левове в марки, после в евро. Даже тогава всичко беше кеш - метал и хартийки. А сега ще идеш в магазина, ще си размахаш пластиката и няма да разбереш с коя валута си платил.

Тогава...заплатите на хората рязко ще минат наполовина, а цените в магазина някой може ли да гарантира или комуналните услуги, че няма да минат 1 към 1, а не 2 към 1?
Просто за определено време ще има 2 различни цени в магазините - в стар лев и в ново евро. Също така ще кажат "Заповядайте в най-близкия банков клон за да обмените старите си левове в новото евро". И така докато се усетиш лева вече няма го има и ще е забравен. Елементарно е.

Шанс да изплуваме има само с нормални политици. Ама такива и с ксениански бимберици няма да намериш в тази държава.
Политиците са си напълно нормални. Лъжат и крадат колкото си могат, което са основните характеристики на почти всички политици по света.
 
Викаш изглежда по-евтино да плащаш 6 евро за кило месо, отколкото 12 лева?

PS: Великобритания никога не са приемали еврото, а с цялата си наглост напуснаха ЕС...направо не ги виждам..скоро ще изкупят селата в България, че там положението вече е нетърпимоооо
 
Последно редактирано:
Викаш изглежда по-евтино да плащаш 6 евро за кило месо, отколкото 12 лева?

PS: Великобритания никога не са приемали еврото, а с цялата си наглост напуснаха ЕС...направо не ги виждам..скоро ще изкупят селата в България, че там положението вече е нетърпимоооо
Само дето ще е 12 евро :) не 6 така ще изблеят еврозащитниците, че тук няма да има друга тема на обсъждане с месеци. Като пристигне фиша с евро заплатката с 40-60% надолу ...

Да, завалиите едва се оправят без еврото. Опитват се от ЕС да им въртят номера ама не се дават за сега.
 

Горе