Изгубена кауза. Не можеш да се бориш с пенсиите и бай мангау. Работещото население е 1.5 млн всичко друго гласува против него и иска да му е евтино (стоки и услуги), да получава големи осигуровки и пенсии, да му е почти безплатно здравеопазването и обучението. Никой не се замисля, че 1.5 млн-а не могат да пълнят хазната за 7 млн-а. Трябва да се промени мисленето на обществото, а това е невъзможно да се случи. Дори не зависи и от политиците.Важно е като си останем да се борим нещата наистина да се променят, а не след 25 години да сме в положението на нашите родители, чиито същински живот е минал в очакване да се "оправи" положението.
С това здравеопазване по-скоро второто. До 10 години няма да остане жив доктор по тия ширини. И не само. Всякакви специалисти си бият шута масово. Като няма индустрия - инженерите търсят реализация на запад, с тях и IT-специалистите. Технолозите също, щото всичко почна да се бърка в стил гаражни лаборатории - и за алкохола е така, и за храните, и за биотехнологиите и химията. Почти не можеш да намериш тия трите вида вече. И то в големите градове изчезнаха. Военно-промишления комплекс, който създаваше всякакви специалисти от доста време е батал. Физиците и математици не искат да работят в БАН за 350 лв заплата и те предпочитат да сглобяват платки на Интел в Англия или някъде другаде.И мен най-много ме опасява това, че нещата няма да се променят или ще е с такъв темп, че я сме живи, я не.
Поне политици, икономисти, търговци, прекупвачи, адвокати и автоджамбази имаме бол!
Наморето ония пачи квичат от балоните. Тая година сефте видях как се продава дрога на улицата в Слънчев бряг. Седят едни каки с балони, които са пълни с нещо, като райски газ, и ти подвикват закачки. Спираш вдишваш от балона и отлиташ. Като се появи полицията, направо си пускаха балоните, да си летят към небето. А каките дишат и се разпорват, маскират се тотално, голяма любов пада - балонена . И никой нещо не прави, а всичко живо след 24 ходи видимо опиянено. За секс туризъм не знам, но за дрога туризъм със сигурност морските ни курорти са точното място.забрави и еб.чи!Виж на морето колкоингилизки и рускини пищят от кеф, а не от евтиния алкохол
И аз съм против. Кво да останат мангалите и алчните свинеее.
Тази родина си е моя и никъде няма да се чувствам добре, независими, че държавата като цяло се управлява постоянно от некадърници, родината си е една единствена. Тук е семейството ми, тук са приятелите ми, тук са всички, които ме карат да се чувствам жив и добре във всяко едно отношение. А не да изляза и да бачка, за да имам къща на изплащане. Това пък и да го таковам и просперитета, няма що.
И нон стоп някакви избущляци да ме игнорират или да ме слагат в графата емигрант. И то точно нации, които са пълни палячи, това ще ми дойде в повече.
Всеки си има право на мнение и не трябва да съди другия за избора. Никой не може да даде съвет, поради различните гледни точки - тук съм съгласен с колегата. @tprodanov. Няма правилен отговор, няма добър съветник, просто как го чувстваш и каквото те принуждават обстоятелствата.