Има американска мечта, нали ? Еми, има и българска (славянска) мечта, тя е загнездена в "обществото" ни от много време.
Аз мисля, че проблемът започва по-отзад. Още когато варварските славянски (дали така се наричат е др. въпрос) орди по голи гърди нападаха, с цел грабеж, римските села и градове са били опиянени от техните богатсва, подреденост и разкош. Тук е внедрен един огромен комплекс в може би почти целия източноевропейски славянски свят (към който поради разни причини сме закачени и ние), комплекс за малоценност - и аз искам да приличам на тях, да бъда горд и славен Римлянин. Но възможно ли е ? - не .... с каквито и дребни хитрости и магии се опиташ да се измиеш, ти винаги ще си останеш парвенюто, което ще подритват и презират. На всеки се случвало да попадне на някой досадник и нахалник, докато е бил на обществено място. Презрението 'дето изпитвате към него е същото, което те изпиват към тях.
Комплексът избива в различни посоки ! Независимо как, аз трябва да построя къща във викториански стил, да науча децата на английски и френски, да ходя на опера всяка събота, да изпратя челята в чужд университет, да възприема техните маниери и т.н. Фалшив аристократизъм, високомерие, мутри, такси спокойствие, йерархична структура с един крал слънце във всяка една сфера, скъп Mercedes ... неща все присъщи за варварските балкански, руски и източноевропейски държави
Ци. Просто така живеем.
Колко то до конкретния случай, ами, не забравяйте, че всички тези 240 наги са продукт на нашето общество, там някой съученик, тук някой познат, онзи някой приятел. Те не са спуснати от звездите, наши са си, какво може да очакваме ? Дори подобно нещо с cheap апартаментите е досадно да се съобщава. Ако искаме промяна, трябва да сме на улиците. През изминалата година съм бил на 5 протеста, пикът беше макс около 1000 човека. Когато минахваме по булевардите с шум, "аристокрацията" в кафетата ни гледаше с презрение и досада.
Горе-долу това е пълнежа на парламента, и по някой поне формално грамотен тук-там. Забавно е