От: За нужните инвестиции при интернет бизнес
Според мен цаката е с минимални вложени пари да изкараш максимално, определено не е лесно, но не е невъзможно, като разбира се ще трябва да се вложи и доста труд, а често не оценяваме собствения си труд. Сега съм замислил една схема в която инвестициите са минимални, а при 10-15 сайта трябва да се достигне поне средната заплата за бг, пускам 2 сайта в момента и им давам тестов период 3 месеца да видя дали има хляб в цялата схема, ще пиша като видя, по-скоро съм заблуден, ама кой знае
Аз бих добавил и, че сладкият бизнес е с минимален риск и висока възрвъщаемост. Но ако под риск се разбира само инвестираните пари (а в повечето случаи са повече ресурси - време, усилия, знания), то тогава е еквивалетно на горе казаното от dimitar_ak.
Не разбирам защо защо хората мислят, че 1 домейн, хостинг план и някой друг платен дизайн на обща стойност 100$ е нещо, което ги стряскат като размер на инвестиция, като тези пари реално ги дават за какви ли не глупости. Естествено излишно е да споменавам, че трябват знания и време, за да може въпросната инвестиция да тръгне. Не съм сигурен, че реално знаят какво е голяма инвестиция, ако това им се види такава.
Първата инвестиция, която всеки прави и е длъжен да прави, за да има последователност е една единствена - времето. Всеки почва с инвестиране във време за обучение, разбиране за нещата. После идват и другите - идейте, проучването, курсовете (за доусъвършенстване, ако има нужда). И после след силна основа идват реалните парични инвестиции. Но силно подготвен всеки би имал шанс, независимо от всичко. Виждали сме много успешни истории и има книги по въпроса. Обаче факт е, че има и многократно повече неуспешни, за които сме чели по-малко и не се пише много много за тях. И нормално. В повече случаи неуспешните истории за стартирване на бизнес вървят ръка за ръка с успешните. Защо? Много просто, защото няма съвършенни хора, сценарии, схеми и т.н. И неуспешните помагат в стимулацирането на хората, които малко или много са предобедени още преди да се замислят за инвестиране или тръгване по пътя на бизнеса. Тези хора виждат, че като им се поднася цялта истина ще могат реално да преценят дали това наистина е за тях. Какво печелят и какво губят.