Личното ми мнение по въпроса - мошенниците в България са доста - но това изобщо не е причината поради която ПП досега не бяха при нас....Това е цитата на един бивш оператор от ПП, от един частен форум, където човек може да прочете интересни неща....
The so called "third world's" country were blacklisted not because of fraud concerns, but cause lowest PP use and money turnover.
Мнението е доста интересно, но понеже не искам да го пускам цялото, а и не ми се играе да вадя отделните изречения.....
Над 50% от злоупотребите в и чрез ПП са от САЩ, към 10% от Канада, макар че понякога това е омешено понятие поради символичните граници и интернет операторите който бачкат и в двете страни. 10% се падат и на Англия, към 5 мисля че се падаха на останалата западна европа.....8 или 9% идваха от Африка и азия, като се предполага че това са свързани участници от Африка и други пребиваващи в Северна Америка, свързани помежду си......Русия беше посочена с процент и нещо, останалото беше под общ знаменател, това са приблизителните числа, не ми се рови да търся темата......
Другото интересно е че заплатите на служителите им били доста под средното ниво за бранша, но наплива бил изключително голям, места се освобождавали рядко...излишно е да ви казвам че щом един оператор може да ви блокира или разблокира дадена сума, то със сигурност той може да пренасочи една част от нея, или цялата към себе си.....
Държа да
подчертаяче съобщавам мнението и убежденията си, никой не е длъжен да ме взима меродавно, и да мисли така.....или да приема казаното от мен за 100% вярно....