Радвам се, че съм бил полезен
Ти печелил ли си от тези сайтове и с какви статии ,че нещо ми изглежда труднопробиваемо...
Много ми е интересно дали има БГ сайтове които предлагат това. Преди знам че БГ репортер го правеха, но сега ми изглежда много запуснат този сайт. Има ли някои с такива оферти?
За БГ знам само тези, но и за тях не е много доказано дали плащат. Статия.
Според мен реалността е, че за нас ще е доста трудно да пробием в тези сайтове. Причината е много проста. Ние не сме native speakers. Колкото и да ни е добър английският, много малко от нас могат да покажат конкурентни способности с някой, чиито език е роден. Тези сайтове акцентират на качествено съдържание и плащат за него. Наивно е да си мислим, че можем да бъдем конкурентни. Според мен единствения начин да се работи с тези сайтове е да имаш native speaker редактор, с който да делиш парите.
Винаги може да се пробват писателите да пишат за договор на хонорар с някоя медия. Дали ще стане или не - въпрос на опит и настоятелност според мен. Аз лично, все още не съм много навита на постоянна работа и заради това не съм пробвала, но вярвам, че не е толкова невъзможно.
Просто качете портфолио към един мейл, представете се и си напишете изискванията (но искайте повече, отколкото бихте по принцип, защото медиите са си медии... ). Пратете го към всички, за които се сещате... Най-много да не се получи нищо, каквото би станало и без да опитвате.
Аз така си мисля... дали съм права или не? Нямам как да зная след като не съм опитвала, но така ще направя, когато пожелая да имам по-целенасочено представяне като БГ фрийленсър.