Нека да питат народа, дали минималната заплата в България, не трябва да стане 5000 лева, според мен ще бъде на кантар работата, защото всеки ще има нужда от време за размисъл. Аз не вярвам, че в България, някой отива и гласува на сляпо!
Да питат народа, дали иска да почива 5 дни и да работи само по два. Аз не вярвам, че в България, някой отива и гласува на сляпо!
Да го питат също така, иска или не иска държавата да си смени герба, знамето, химна, девиза, името, населението?! Аз не вярвам, че в България, някой отива и гласува на сляпо!
Поне от подобни глупости ни спаси Б.Б, като каза, че прага за референдуми (да се организира и да влезе в парламента за обсъждане или като закон) си е добър, което действително поне отложи сегашния бълвоч до днешна дата.
И трите точки са абсолютен цирк и ако бъдат приети, ще стане още по-зле и от сега. Това само малоумник дето няма грам акъл няма да го забележи. Нито чалгата, нито изборите са генералният проблем. В Румъния да не би да забраниха чалгата, че дръпнаха така? Да не би една Австрия да е по-зле от нас, защото не са си сменили избирателната система с мажоритарна? Или пък една Швеция с под 10 милиона население са по-зле от нас, защото имат 349 депутата? Почти забравих и прочутата субсидия.. Много ми харесва как сравнява сульо и пульо, къде и колко се плаща. Ама май забравя да спомене, че една Германия е 80 620 000 души, една Великобритания 64 100 000 души, а една Франция е 66 030 000 (данни от 2013 година).
Ето това ни е будното гражданско общество, щом подобен бълвоч поглъща над два милиона гласа "ЗА" на всяка точка.
- - Дали да се въведе мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура - с "да" са гласували 2 509 864 българи. Отрицателен вот са отбелязали 560 024 избиратели. Недействителните бюлетини и такива с нееднозначен отговор са 330 928.
- - За въвеждането на задължително гласуване на избори и референдуми са гласували 2 158 929 българи. 905 691 избиратели пък са отговорили на въпроса с "не". Недействителните бюлетини са 336 180.
- - Дали държавната субсидия за партиите да се намали на един лев за всеки получен действителен глас на парламентарни избори - с "да" са отговорили 2 516 791 избиратели. Отрицателен отговор са дали 523 759 българи. Недействителните бюлетини са 359 778.
Представям си следващият път, ако изнесе не един, ами десет концерта.
П.С: Очертава се още "дълго" да си имаме кенеф вместо държава, поне докато господин.. пардон Н.В СУЛТАН ЕРДОГАН, не реши да пусне някой друг милион арабска смес насам и/или да прибере под игото си санджак Кърджали, плюс минус околие, след което пак да чакаме някой да ни спасява.