От: За MODX в България
Здравейте и от мен
Попаднах случайно на темата и понеже се занимавам от почти година с разработване на сайтове под MODX реших (да се регистрирам

) и да напиша и аз нещо по темата.
Направил съм вече няколко сайта изцяло на MODX, дори и онлайн магазин (само че без разплащателни опции, по скоро каталог, но това не означава, че не е възможно, просто клиента искаше да е така). Като цяло впечатленията са ми много добри, въпреки, че нямам кой знае какви наблюдения и сравнения спрямо другите CMS системи. Първоначално се чудех каква точно система да избера и след тестване на няколко - Wordpress, Joomla, Concrete5, MODX, реших да се спра на MODX с тенденцията в последствие да обърна повече внимание и на останалите. Резултата към момента е, че не смятам да преминавам към друга система, защото MODX ми върши идеална работа (не ми остава и време за разучаване на нови).
Та така, както е писал Светослав Вълков, вграждането на HTML става много лесно, самата система е много гъвкава и точно това я прави много привлекателна, дори и с познания само по HTML и CSS можеш да направиш сайт, найстина 99% от допълненията са безплатни, при липса на документация за някои неща форума върши чудесна работа, т.е. обществото функционира

Мога да изброявам и още, но за да не се отплесвам в подробности, ако някой иска мнения или помощ, да пише тук или на лично. Относно скрийншота на админ панела по горе - това е версия MODX Revolution 2.2.хх, а към момента последната актуална версия е 2.3.2 - от версия 2.3 насам нещата в админ панела изглеждат много по-добре като интерфейс, има още по-добра скорост на боравене със системата, закърпена е допълнително и т.н.
Хубавото е, че има и българска секция във форума

лошото е че няма сподвижници :-( Откакто го ползвам съм писал няколко поста в българската секция, но за съжаление няма отговори. В момента дори съм се захванал с превод на версия 2.3 на български език (вече е към 50%, но със сигурност някои неща трябва да се коригират ;-) ), та ако има желаещи, може да се включат с цел популяризиране, а и по лесно боравене на крайния потребител в България.
Само да спомена, че се предлагат две разновидности - MODX Evolution и MODX Revolution. Аз използвам Revolution, който е да го наречем наследника на Evo-то. В момента се поддържат и двете вариации, но като цяло разработките са насочени към Revolution версията. По принцип се препоръчва да се започне от Evo към Revo, но лично мое мнение е, че ако някой започва да я разучава, да подхваща направо Revo-то, поддръжката е насочена главно към него.
Също така за желаещите да я изпробват или разработват директно в облака, има и варианта MODX Cloud - правиш си една регистрация и имаш напълно безплатно на разположение 2 поддомейна във формат xxx.username.modxcloud.com/.
Това е засега от мен, ще се радвам на още отзиви или пък ако мога да бъда полезен с някаква информация, стига да ми се простира във възможностите и знанията.