Извод:да, би се сервирал по-бързо. SSL handshake-а забавя между 150 и 350 милисекунди, в зависимост от буфера и шифрите, които се ползват.
На важна страница днес постигнах 92. И за мобилни. С малко заигравка на сервиране на ресурсите.Никой няма да спре да разглежда сайта ти, защото на теста показва 63 а не 80 точки
Пропуснах и другата дивотия:
Сервирам ресурс в gzip формат - трябвало да го компресирам още 29%!?
Мисля си, че сертификатите (платени) са по-достоверни или поне изглеждат по-апетитни за търсачките. Не знам как стоят нещата с let's encrypt обаче не ми изглежда сериозно като име.
Огледах по-големи сайтове.. повечето ползват Symantec, Comodo, DigiCert.
Напълно сериозно си е, най-малкото обърни внимание на спонсорите на проекта. Не се подвеждай под това, че е безплатен. Безплатен е само за end user-a, за всеки сървър се плаща лиценз, за да се използва.
Защото letsencrypt не предлагат Enterprice сертификати, както и необходимото застрахователно обезщетение. Технологично нямат разлика с платените basic сертификати.......Но пък спонсорите не ги ползват. ....
Щото чаках - бях боднал проклетия файл в пресата за грозде и го мачкаха три девици.Аз не знам що пишеш тука, ми не ходиш да мачкаш още 29%?!
Абе виква се, ама познай кои ще са първите хора, които ще се панират. Прав си....точно така....ЮЗЪРИТЕ. Ще има да се чудят дали да си сложат паролата или да изчакат докато сайта им не ги защити. Онлайн магазините със сигурност ще са първите пропищели. Така де, там ще гърми много. Но както казахте явно ще се свиква. При мен днес ми се появи, @AMitrev , сигурно е и от преди това.@Blinky свиква се. Мен вече не ми прави впечатление. Но все пак е добре админ секцията да е през ССЛ. Да няма после ами те ми хакнаха сайта .
Да му мисли който я ползва.това плюе вече FF