Здравни осигуровки

eshk0

Member
Проверих едни осигуровки и има неплатени от 2000 г. до 2006 г.

Едно време казваха, че тези неплатени месеци няма да се плащат и ще ги премахнат.

Някой ако знае как стоят нещата,моля малко да обясни.

*чух че не мога да излезна в чужбина ако не са платени всички здравни осигуровки.

Последно редактирано:
От: Здравни осигуровки

Ами за да ти ги активират, трябва за последните 3 години да са платени. Така знам аз :) Другите си стоят неплатени, но си ползваш здравна помощ без проблем :) А за излизане в чужбина не мога да ти кажа, може да се налага всички да се платят.

В европейският съюз няма как да те спрат да ходиш.
Иначе ако те спрат нарушават основното право на ЕС - свободно придвижване на хора.
Даже скоро един осъди държавата, че го били спряли и не му позволили да отиде в държава от ЕС

За излизането в рамките на ЕС няма да имаш никакви проблеми. Ако те спрат за такива задължения ще си истински късметлия. После просто ще караш едно хубаво А6 от този, който не те е допуснал.
А за здравните права трябва да прочетеш по-подробно, че ако не се лъжа скоро разглеждаха пак социално-здравните закони в НС.

А ако излизам в държави извън ЕС? Примерно ако минавам през Сърбия, могат ли да ми правят проблеми?

Като ще излизаш навън поне си плати там последните 3 год. ли са .. за да нямаш прекъснати здравни права ..

платени ми са до май месец миналата година... ама за всеки случай ще си ги платя до края на 2010г.

Горе