Помощение отдавано под наем като магазин или закупуване на място с цел бизнес магазин - малко се измества фокуса от пасивността.
Защо бе бате? Пак е недвижимо под наем, но само където има търговски статус. Около кое се крие цялата ангажираност?
Има разлики да купиш имот и да го даваш под наем на някой магазин/верига магазини и т.н. и да вземеш имот и да го менеджираш като твой магазин в случая от бизнеса на отдаване под наем влизаш в магазинерският бизнес.
От търговските имоти за сега най-добре се представят паркингите.
Имаш предвид гаражи, защото паркингите изискват пак занимавка с охрана, камери, пропуски и прочие. В такъв случаи се съгласявам с теб. Наистина са не лоша инвестиция - 50 лева на месец, при инвестирани около 5К в евра, да тегаво се избива, но ако може да се заключат едни пари там, няма лошо.
blackout8 "Като цяло сега имотите могат да ти дадат от наем в най-добрият случаи 5% на година"
Средно след плащане на данъци и разходи правя около 9% на година. За съжаление през последната година не съм намирал нищо заслужаващо цена/наем в нишата която инвестирам. В кризисните години имаше много добри предложения /някои от тези покупки ми носят 12%/.
EastSide "О там са толкова нагласени нещата , направо незнам" .
Не знам какво нагласено може да има. Търгът винаги завършва с устно наддаване /и си има точна стъпка с която се наддава/. Ако ви се струва изгодно наддавате, ако ли не пасувате. Така че ако ви харесва нещо просто участвате, важното е да имате пари кеш защото плащането трябва да се осъществи в 7 дневен срок иначе горите с капарото и това съм го виждал. Хубаво е да познавате и пазара за да не се набутате с нещо с което няма да можете да си върнете инвестицията.
Разбира се много по-изгодно е да влагате парите си в някакъв бизнес, възвръщаемостта е много по-висока.
Добавете малко цифри да видим какви са процентите . За кой град става на въпрос ?
blackout8 "Като цяло сега имотите могат да ти дадат от наем в най-добрият случаи 5% на година"
Средно след плащане на данъци и разходи правя около 9% на година. За съжаление през последната година не съм намирал нищо заслужаващо цена/наем в нишата която инвестирам. В кризисните години имаше много добри предложения /някои от тези покупки ми носят 12%/.
EastSide "О там са толкова нагласени нещата , направо незнам" .
Не знам какво нагласено може да има. Търгът винаги завършва с устно наддаване /и си има точна стъпка с която се наддава/. Ако ви се струва изгодно наддавате, ако ли не пасувате. Така че ако ви харесва нещо просто участвате, важното е да имате пари кеш защото плащането трябва да се осъществи в 7 дневен срок иначе горите с капарото и това съм го виждал. Хубаво е да познавате и пазара за да не се набутате с нещо с което няма да можете да си върнете инвестицията.
Разбира се много по-изгодно е да влагате парите си в някакъв бизнес, възвръщаемостта е много по-висока.
О, това не е за сегмента, а само за моите инвестиции.
Бил съм на явни търгове, но не за имоти. След малко ще играя на един онлайн търг за една Хонда в Германия. Без първоначални писмени наддавателни предложения за имоти не съм бил.