Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

но ми стана много смешно като прочетох, че искаш да имаш 350 милиона за да купиш чернилки които да ни прославят :lol:

От тези 350 млн. давам 250 млн за школи за 30 000 български деца.

Купуването на чужденци е краткосрочния план и само 100 млн за 3-ма бразилци, 3-ма аржентинци и 3-ма африканци.

Това не съм го измислил аз. По цял свят го правят. Националните отбори на Франция, Англия, САЩ дори Германия са пълни с натурализирани чужденци.

Добре дошъл в 21 век ! :D
 
От: От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

От тези 350 млн. давам 250 млн за школи за 30 000 български деца.

Дай ги за книги, като държава ще спечелим повече :)
нали като купиш една маймуна за 1000 милиона и утре си счупи крака - к'во ще го правиш?
поне застраховка има ли
 
От: От: От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

Дай ги за книги, като държава ще спечелим повече :)

Ако е за печалба вече споменах идеята за мега спектакъла по подобие на Riverdance, но базиран на български танци.

Имам и още една идея за добра печалба. Тя ми е третата от моите мечти 100-милионки.

Всяка година в България се снимат по няколко супер-продукции. Повечето от които са с 100-милионни бюджети.
Хубавото е, че техническото осигуряване, специални ефекти, каскади се изпълняват от български екипи. Така нашите вече са придобили незаменим опит и вече са супер професионалисти в това отношение.

Та идеята ми е да се направи историческа супер продукция за Древна България.

Историята ни е толкова богата и зрелищна, че има материал дори за трилогия или повече.

10995427_836923956385721_376818847677995234_n.jpg


1. Сценария го поръчвам на Стефан Цанев. Не само защото неговите "Български Хроники" доказват , че е най-запознат с историческите реалности, но той е и драматург. При това един от най-добрите в България.
Ще искам от него да се съгласи да се доработи сценария му с американски сценарист, който да вкара комерсиалност и покупаемост. За да може получения продукт да е и касов хит.
Разбирам че тук е много тънък леда, (лесно може да се подхлъзнем към кич) , но съм готов да мина по него и вярвам че ще направим продукция с много Оскари.

2. Ще наситим съдържанието с препратки към истински документи за истински събития, (както в романите на Дан Браун) преплетени с доизмислени случки и герои - мистика, чудовища, магии и специални ефекти.

3. Продуцент - Трябва да жертвам главното продуцентското място за американец за да има по-голяма сила при разпространението на филма. Българин ще е помощник продуцент. Но филма ще се води българо-американска продукция. Няма да е трудно да се разберем да има и двама режисьори, българин и американец.

4. Актьорски състав - Задължително 2-3ма от големите имена. Робърт де Ниро, Брус Уилис и т.н. също и нашите Васил Михайлов, Йосиф Сърчаджиев, Блатечки и др. Наситено с много красавици - Нина Добрев, Чарлиз Терон, Мерил Стрийп, Оливиа Уайлд, Луиза Григорова, Радина Къджилова.....

5. Музика - тук ще се развихрим. Не се минава историческа холивудска продукция , която да не открадне български мотиви от нашия фолклор за озвучаване. Сега вече на всички трябва да стане ясно от къде идва тази музика.

6. Специални ефекти - масовките на големите битки, армии, крепости разбира се ще са дигитални. По евтино е, а и един от най-добрите екипи на филмови дигитални ефекти в Холивуд е български. Говоря за Георги Боршуков ще го привлечем разбира се.

Та, мечта ми е да си седя кротко на десетия ред на Dolby Theatre при раздаване на наградите на филмовата академия, а към края на шоуто да чуя:

"And for the Best Picture ... this year..... The Oscar....goes to..... "Bulgarian Land"
:D :D :D :D :D



maxresdefault.jpg
 
Последно редактирано:
От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

...........
 
От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

Е, вярно, най-вероятно може да не стане с първия филм, но във всички случаи такава продукция ще донесе достатъчно пари за да се направи продължение "две", "три" и повече.
Имаме всички условия да го направим зрелищен от рода на Смело сърце, Херкулес , Гладиатор, 300, Властелинът на пръстените. А тогава и приходите ще дойдат с техните мащаби - $300-500 млн. само от билети.
По-големите приходи са от продажби на играчки на героите, фланелки, плакати, календари, електронни игри и т.н.
Когато има силен сценарий, зрелищни ефекти, способен екип - успеха е неизбежен.
 
Последно редактирано:
От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

Ако ставаше толкова лесно, много страни вече щяха да произвеждат филми на конвейер и БВП да зависи от тях :roll:
 
От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

Да така е, изобщо не е лесно за много държави. Но от 2006 г. насам В България се случва нещо , което съществено ни отличава от всички останали страни мераклии за правене на големи филми.
Тогава българското филмово студио "Бояна" сменя собственика с един от най-продуктивните холивудски продуценти Ави Лърнър. Да си призная тогава бях против , даже подписах петиция против тази продажба. Но сега разбирам колко мъдър е бил този ход на тогавашния министър на културата Стефан Данаилов.
Сега вече няма супер американска продукция, за която да не се обсъди заснемането и в България.
България вече е известна на всички холивудски продуценти и е популярно място за правене на яки филми. Няма голям американски актьор, който да не е снимал в България. Някои са тук всяка година.
Това е все едно всяка година в България да идват Меси, Роналдо, Неймар, Бейл и Моуринио да тренират българския национален отбор.

Както резултат в Бояна вече има армия от 1200 постоянно работещи българи техници, сценографи, декоратори, осветители, озвучители, дизайнери на костюми, гримьори, каскадьори, пиротехници.
10 години те са се учили от най-добрите в света. Нашите вече са толкова добри,че се случва да ги викат за снимки и в САЩ. Случвало се е сценаристите да измислят сцени на ръба на човешките възможности и нашите екипи да го осъществяват.

Няма такава сериозна школа в друга държава.
В Холивуд познават българите като movie makers на световно ниво.
Дошло е време да го използваме за себе си.
 
Последно редактирано:
От: От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

Ще подкрепя @идея. Наскоро гледах интервю с някакъв известен американски режисьор или сценарист. Не помня точно какъв и кой беше, ще ви излъжа. Каза, че е изключително изненадан от техниката, оборудването и високия професионализъм. Също така каза, че студиото е на световно ниво и може да се мери с най-големите студиа в САЩ.
 
От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

О, да. Те на са едно и две интервюта и статии, в които холивудски специалисти хвалят нашите. Има тенденция да ни наричат Европейския Холивуд :) Направили са и училище, в което студенти могат да реализират свои идеи ползвайки оборудване и декор на Бояна студията и под ръководството на американски кинаджии. Което е безценен опит.
 
От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

Жега е! Нормално... В същото време узнаваме, че ОНЕВИНИЛИ Таки !!!! И някак си изведнъж мотивацията ми за каквото и да е се изпарява. Тъжно.... А как беше за филма "България земя на легендарни....незнам какво си....."...посерковци би било най-точно. Тъжно, много тъжно.
 
От: От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

. В същото време узнаваме, че ОНЕВИНИЛИ Таки !!!! И някак си изведнъж мотивацията ми за каквото и да е се изпарява. .

Да не мислиш, че някой му пука за твоя Таки, Маки или уатева факин.
Нема земна или небесна сила която може да ти налее мотивация докато оценяваш себе си за посерко.
Не мисли, че с такава ниска самооценка за себе си, за семейството си или за рода си, си много куул. Напротив, с това няма да спечелиш одобрението на който и да било , освен на някой със същата ниска самооценка.
Вероятно такива са приятелите ти и семейството ти. Седите по цял ден, гледате новини и обвинявате всички и всеки за положението в което се намирате.

Има и нещо положително все пак за теб тук. Тази ти самооценка не е чисто твоя. Тя ти е втълпена от новините

Ако не ги знаеш ето ги правилата, по които ти се внушава какво да мислиш:

КОНТРОЛИРАШ ЛИ СЪЗНАНИЕТО - КОНТРОЛИРАШ ВСИЧКО!

1. Внушавай на хората омраза, несигурност и враждебност един към друг! Страхливи, разединени и озлобени се управляват по-лесно.

2. Убеждавай ги всеки ден , че те сами са си виновни за положението в което се намират.

3. Повтаряй им непрекъснато, че българите са завистливи, злобни и прости и те ще започнат сами да си го повтарят. Така хората ще си мислят, че вината е в етноса и народопсихологията, а не в управляващите.

4. Постоянно отклонявай съзнанието на хората от реалните социални проблеми. Така ще стачкуват по-малко. Храни ума им с новини за убийства, грабежи, изнасилвания, природни бедствия, катастрофи, нещастни случаи. Насищай
ги с евтина музука, турски сериали и много реклами. Това ще измести мислите към героите от телевизията и ще ги отдалечи от реалността. Така няма да излизат да протестират.

5. Създай условия за висока престъпност. Гражданите трябва да са винаги заети как да опазят себе си, имуществото си или земеделската си продукция и да нямат време да мислят за истинските проблеми в държавата. Така
създаваш обстановка, в която можеш да присвояваш, да разпиляваш, да правиш каквото си искаш в държавата за сметка на народа без никой да разбере кой е главния виновник.
 
От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

"...Нашия народ е достигнал до такова гнуснаво скотско положение, щото аз не зная какво още по-голямо зло може да съществува на светът, което да го накара да се стресне и да протестува против своите скотски теглила. Тука се подиграват с имота ти, с живота ти, с трудът ти, с децата ти и най-свещените предмети на твоето човешко съществувание, а ти мълчиш като риба, търпиш като вол, молиш се богу като най-последният грешник и чакаш второто дохождане на Месия, за да добиеш награда за твоите страдания! Какво искате от подобен народ? Той е роб, и роб безусловен...."
Христо Ботев

"Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...
Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
а всякому мерамът е развала...
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."
П.Р. Славейков

Толкова Идейке за "внушенията" от медиите. А тези, които си "контролират съзнанието" и се откъсват от реалността в техен си свят, за тях има специализирани заведения.
И все пак жега е, простено ти е.
 
От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

Явно си без климатик и това ти действа сериозно.

Всяка велика личност има слаби моменти за кратко.

И най-великите пълководци и завоеватели са имали грешки и загубени битки.
И Дан Колов е имал 2 загуби (от над 1500 победи)
И Айнщайн е правил глупави заключения и си го е признавал.
И Пикасо е рисувал простотии и глупости и си го е признавал.

НО особоно глупаво е да събираш негативи и моменти на слабост на една велика личност или народ и да правиш от тях цялостни заключения.

Надявам се да ти е временно, просто защото нямаш климатик. :)
 
Последно редактирано:
От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

Добре де, сподели някакъв РЕАЛЕН пример от нашата действителност, който би могъл да мотивира хора като мен. Не съм толкова черноглед и с радост бих приел просветление.
 
От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

Вярно че темата е такава, но аз нямам намерение да мотивирам когото и да било.
За това си има мотивационни треньори. Пълно е с видеа и какво ли не.
Пък и дори да предположим, че мотивирам някой днес - и какво от това ?
Какво ще прави той утре? Ще търси някой друг да го мотивира?
 
От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

Ама аз не искам ти да ме мотивираш, убеден съм че нямаш нито опита, нито способностите. Просто поисках някакъв РЕАЛЕН пример от нашия кенефистан, който би могъл да бъде мотивиращ. Глупости от рода "Аз ако имах 350 милиона ще дам 250 милиона бла бла бла" или пък "Великите българи на пет морета шест окена и пеесе граници" някак си не са баш нито към темата нито въобще към форума. Та за тва и питам....
 
От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

Изразяваш се като ученик и най-вероятно си. Работил съм с ученици на твойта възраст, та езика ми е познат. Такива като теб, които с удоволствие се заливат с изпражнения, наричат себе си посерковци, а мястото където живеят "кенефистан" съм срещал и не ме учудва ниската ти самооценка. Обикновено причината за това самооплюване е микро средата. Ниско интелигентна, нискоамбициозна, изкривена ценностна система, зависимости, hate.

Да, мразенето е основна градивна сила сред вашите компании. Вие мразите всичко и всички включително и себе си. И там е и основната беда. Вие очаквате като мразиш обиждаш и оплюваш нещо, то да стане по-добро.
Няма как .
Няма как нещо да стане по добро ако непрекъснато го заливаш с омраза.
Мрази училището си и всеки ден ще намираш все повече неща, за които да го мразиш.
Мрази родителите си и всеки ден ще намираш все повече неща, за които да ги мразиш.
Мрази себе си и всеки ден ще намираш все повече неща за които да се мразиш.
Мрази държавата си и всеки ден ще намираш все повече неща, за които да я мразиш.
Мрази българите и всеки ден ще намираш все повече неща за които да ги мразиш.

Това е закон. Не може да избягаш от него.
Обстоятелствата не се случват -те се формират. Ти формираш обстоятелствата в своя микро свят чрез мислите си.

Ако мислиш че света около теб е лош, всеки ден ще привличаш все повече лоши неща, които да ти доказват, че си прав.

Всичко, което те обгражда, включително и нещата, от които се оплакваш, сам си си привлякъл.
Знам, че това няма да ти хареса. Но истината е, че точно ти ги привличаш. Ти формираш средата и обстоятелствата в които живееш.

Ако си мислиш, че държавата е несправедлива - ти ще си докарваш все повече несправедливости да ти се случват. И ОБРАТНО.
Ако успееш да смениш мислите си - и ти и обстоятелствата ще се променят.
Изборът е твой.
Като цяло това, върху което се фокусираш и мислиш е това, което привличаш в живота си. Без значение дали то е нещо, което искаш или не.
Без изключение. Това е трудно за преглъщане, НО Е ЗАКОН.
Нарича се ЗАКОНЪТ ЗА ПРИВЛИЧАНЕТО. (Low of Attraction, ако те интересува, само го пусни в гугъл)
Ти казваш " Аз мраза държавата си , народа си и етноса си"
Законът ще ти отговори "Няма проблем. Ето ти още от нещата, за които да ги мразиш"
И ще ти предостави още случки и обстоятелства в подкрепа на мислите ти.

Вярно ще бъде ако си мислиш и обратното.

Изборът е твой
 
От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

Мога да те затрупам с примери, за които помоли. Но те няма да ти помогнат. Няма начин да мотивираш някой, който не иска да бъде мотивиран. Най-вероятно ще те озлобят още повече, като видиш, че други успяват,
щастливи са и се занимават с нещо смислено въпреки системата и политиката. Знам че при тази мръсотия , която генерираш около себе си ти дори да искаш няма да може да откриеш дори един светъл лъч. Но пък може да има нещо полезно за другите, които четат тук.

например:

БЪЛГАРСКО ИЗОБРЕТЕНИЕ СПЕЧЕЛИ ПЪРВА НАГРАДА НА NASA
измежду над 1000 проекта на най-престижните университети в света.
http://dama.bg/article/nasa-upravliava-s-bg-rukavitsi-video/6091/
„Умна ръкавица” е в състояние да контролира от разстояние домашните електроуреди и дори да управлява космически кораб. Иновативната разработка донесе първото място на създателите си – екип от 11 български студенти, в

престижния конкурс на НАСА – Space Challengeза 2015 г. Международното състезание е истинско предизвикателство за участниците поради голямата конкуренция и кратките срокове за подготовка на проекта – едва 48 часа. Целта

е да се създават разнообразни приложения и машини, които да подобрят живота на Земята и в Космоса. Българското изобретение „Валкирия” е влязло в оспорвана битка с близо 1000 проекта от цял свят. Само за два дни екипът

ни е изработил действащ прототип на „умната ръкавица“. Тя е направена от кожа и еластичен материал, така че да бъде удобна за всекидневна употреба. Наподобява много спортните ръкавици без пръсти, но съдържа и

множество сензори, които разпознават 16 различни движения. Според създателите й тя е в състояние да научи поне още 60. Освен това може да работи около 70 часа на пълни обороти.
ffaac03c8e60f35aa10ba06c5bae4262.jpg





=======================================================================================================




НАД 4500 ДОБРОВОЛЦИ ЗАСАЖДАТ ГОРИ В БЪЛГАРИЯ ВСЯКА ГОДИНА
НИЕ ИЗБРАХМЕ ДА САДИМ ДЪРВЕТА А НЕ ДА СЕ ОПЛАКВАМЕ
и досега, ЗАЕДНО, сме засадили над 90 000 нови дървета за България.
https://www.facebook.com/100000.GORA/videos/963561353677718/

11154909_951952324838621_6835490268507490098_o.jpg
 
От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

Организация за Закрила на Българските Граждани
http://www.flagman.bg/article/78881

Вместо да се оплакват и да избиват комплекси по заведенията, младежите да дойдат да тренират на плажа, зоват яките патриоти.
Младите мъже от Организацията за закрила на българските граждани (ОЗБГ) показаха видеоклип, с който да призоват младежите да забравят агресията по улиците и заведенията и да се отдадат на тренировки без анаболи и

дрога. „Искаме да покажем, че истинските приятели не се създават по нощните барове, а на плажа със спорт”, казаха членовете на организацията.

142946008815824.jpg






===========================================




БЪЛГАРСКО ИЗОБРЕТЕНИЕ - таблет за незрящи с международно признание.

Разработеното от български учени изобретение Blitab бе един от шестте проекта, избрани от френския вестник Le Monde като финалисти на изложението Hello Tomorrow Challenge, проведено на 25 и 26 юни в Париж.
Blitab е таблет, който показва цяла уеб страници, използвайки Брайловата азбука.
10aa_40_0.jpg





======================================

ОТ ХОРАТА ЗА ХОРАТА
Всеки може да донесе и вземе книги напълно безплатно.
Това не е благотворителност, а солидарност.

За да покажем, че книгите не са инструмент за печалба и идеите не могат да бъдат затворени – да отбележим празника, като споделяме свободно книги.Знанието е за всички!

Линк към събитията в различните градове:

София - https://www.facebook.com/events/800430323374634/

Бургас - https://www.facebook.com/events/1073830412630387/

Варна - https://www.facebook.com/events/921744727864740/

Пазарджик -https://www.facebook.com/events/1441069372853488/

Пловдив - https://www.facebook.com/events/998209696857705/

Велико Търново - https://www.facebook.com/events/114340195563687



===========================================


Най-големият форум с кауза “Кариера в България. Защо не?” отново е тук

На 10-ти септември ще се състои новото издание на кариерния форум за българи с опит в чужбина

След успешното миналогодишно издание на форума тази година на 10-ти септември за осми пореден път сдружение “Тук-Там” и фондация „Идентичност за България“ организират съвместно форум “Кариера в България. Защо не?”.

По традиция през септември с любезното домакинство на Интер Експо Център ще се проведе събитието, събиращо българи с опит и образование в чужбина с водещи компании от страната.
http://karieravbulgaria.com/kariera-v-bg-2015/

KBG-2015-destination-470x315.png



========================================


БЪЛГАРСКА ТЕХНОЛОГИЯ засилва нивата на телесната енергия чрез светлина
http://www.entrepreneur.bg/9404/bal...iya-zasilva-nivata-na-energia-chrez-svetlina/

Product-1.jpg
 
От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

БЪЛГАРСКА ТЕХНОЛОГИЯ ЗА АВТОМАТИЗАЦИЯ НА ДОМА Над 400 компании от цял свят са заявили поръчки.
http://socialevo.net/nad-400-kompan...rska-sistema-za-avtomatizaciya-na-doma-450186

720x720xSheByAllterco_SmartHome-820x820.jpg.pagespeed.ic.law2R_PHP6.jpg




=========================================



Анастас Иванов от село Чокманово с двете си ръце и със собствени пари реставрира храмове.
Селото на Анастас е само на няколко километра от Смолян в сърцето на Родопите. Понякога е забравяно от държавата, от местната власт и от църквата, това място не е забравено от Бога. В Чокманово има най-много храмове на

глава от населението. Повечето от тях, оставени на произвола на съдбата.
Мисията на Анастас е да реставрира 12-те храма около селото, с четири вече е приключил. Реставрирал ги е сам. За всичко плаща от джоба си. Теглил кредити, продал апартамента си в Смолян. Купува стари коли, ремонтира ги и

ги продава. Печалбата отива пак в храмовете. Колата, която в момента шофира трябва да се превърне… в покрива на църквата „Свети Петър и Павел”.
Дарителска сметка:
Сметка - 7000 1522124730
IBAN - BG28 UNCR 7000 1522 1247 30
Валута - BGN
Анастас Захариев Иванов, тел. 0886 10 92 90
Уникредит Булбанк: UNCRBGSF
гр. Смолян - клон 383
Ето къде може да се свържете с Анастас:
https://www.facebook.com/ParaklisiBG
 

Горе