Здравейте. Искам да ви разкажа за моята идея, да я оцените - добра или лоша, да изкажете забележки, препоръки.. Аз съм кандидат архитект (предстои ми дипломиране), но за съжаление в следствие на "кризата" съм безработен. Всеки един архитект има нужда от вдъхновение - да черпи най-вече визуална информация за изящна архитектура по цял свят. Винаги преди да започна даден проект се ровя дни наред в интернет(понякога това ровене продължава с месеци), но така и не открих много качествени сайтове заредени със достатъчно снимки на архитектурни обекти.. Та идеята ми е да направя такъв сайт(интернет списание) със тонове(за начало килограми) визуална информация полезна за всеки архитект, но и за всеки заинтересован разбира се. Идеята ми е като за начало да отделя да речем 500(реална цел) от най-добрите обекти по цял свят , да ги групирам в категории и да събера най-добрите снимки за тях. Разбира се ще се постарая за всеки обект да напиша информация за архитекта и за автора на снимките и тн. (Надявам се да нямам проблеми с авторското право ) Чесно казано това си е много работа, но така или иначе това ще ми е от полза, защото и аз самия ще се обогатя с важна информация и идеи... Това което ме притеснява обаче е финансовата част и хостинг планът. Ако събера да кажем 5000 снимки по 1 мб всяка това прави приблизително 5 гб, което е добре, обаче дали месечния трафик няма да бъде ОГРОМЕН като размер заради тази галерия? Ако сайта потръгне и след време имам печалби от реклама да речем със удоволствие ще реинвестирам средствата в хостингпланове, но за момента не работя и не искам да се охарчвам прекалено.. Та.. Някакви съвети?!?
P.S сайта ще ми ще е на .нет или .ком домейн и ще е само на английски, въпреки че няма да има кой-знае колко за писане.. Така че ще е на разположение на целия свят
P.S сайта ще ми ще е на .нет или .ком домейн и ще е само на английски, въпреки че няма да има кой-знае колко за писане.. Така че ще е на разположение на целия свят