shelby
Member
Здравейте! Използвам компютъра предимно за четене, опитвам се да навляза в програмирането, основните приложения които използвам са netbeans, atom, subline, Sqlyog, office ,photoshop, filezila, firefox .В момента използвам следната конфигурация: intel i3 530 2.9Ghz 3mb кеш , 8gb ram ddr 3 1288mhz, radeo 5750 512mb gddr5, hdd 512gb (нямам ssd) монитора e яма 20инчова и един 17 инчов нек.
Честно казано настоящата конфигурация, вече трудно се справя с приложенията и доста време цикли, което в много случаи ме изнервя и ми се иска да напrавя някакво подобрение ( все пак това е компютър на 10години).
Какво мисля ?
Вариант 1: Да добавя още 4гб рам и да станат 12 + 256гб ссд + 24инчов монитор (Посъветваите ме какъв монитор да избера 24 или 27 основно за четене и гледане на клипове, видео ще се използва и рядко игри, мислех отново за iiyama 24инча или делл)
Варриант 2 : Нов компютър
процесор: Ryzen 1600, Ryzen 2600 (клоня към 1600 защото е по-евтин Intel Coffee Lake Core i3-9350K
Рам: DDR4 SODIMM 16GB 2666MHz Adata
видео : Ati Gigabyte GV-RX560OC-4GD, RX 560 OC, 4GB GDDR5, 128 bit
ssd: Adata 512GB, XPG GAMMIX S5, PCI-E Gen3 x4
Захранване Fortron Hyper K 600W 80+ Bronze
Монитор: посъветваите ме
Бихте ли ми дали съвет като хора с повече опит. Какъв избор да направя ?
Не ми се хвърлят много пари защото го използвам по 1 ч сутрин и през почивните дни, но без добре работеща машина не стават нещата.
За бюджет бих казал, че не ми се дават повече от 1200лв +++
Мислил съм и за лаптоп, но за сега ползвам компютър само на бюрото и не ми се налага да пътувам.
Благодаря за отделеното време!
Честно казано настоящата конфигурация, вече трудно се справя с приложенията и доста време цикли, което в много случаи ме изнервя и ми се иска да напrавя някакво подобрение ( все пак това е компютър на 10години).
Какво мисля ?
Вариант 1: Да добавя още 4гб рам и да станат 12 + 256гб ссд + 24инчов монитор (Посъветваите ме какъв монитор да избера 24 или 27 основно за четене и гледане на клипове, видео ще се използва и рядко игри, мислех отново за iiyama 24инча или делл)
Варриант 2 : Нов компютър
процесор: Ryzen 1600, Ryzen 2600 (клоня към 1600 защото е по-евтин Intel Coffee Lake Core i3-9350K
Рам: DDR4 SODIMM 16GB 2666MHz Adata
видео : Ati Gigabyte GV-RX560OC-4GD, RX 560 OC, 4GB GDDR5, 128 bit
ssd: Adata 512GB, XPG GAMMIX S5, PCI-E Gen3 x4
Захранване Fortron Hyper K 600W 80+ Bronze
Монитор: посъветваите ме
Бихте ли ми дали съвет като хора с повече опит. Какъв избор да направя ?
Не ми се хвърлят много пари защото го използвам по 1 ч сутрин и през почивните дни, но без добре работеща машина не стават нещата.
За бюджет бих казал, че не ми се дават повече от 1200лв +++
Мислил съм и за лаптоп, но за сега ползвам компютър само на бюрото и не ми се налага да пътувам.
Благодаря за отделеното време!